Megmutatjuk, mi nyílik a Klauzál téren

Közösségi tér, nívós szórakozóhely, étterem, élőzene, hatalmas üvegfal mögötti látványkonyha. A tervek szerint november végén nyílik meg Szeged új étterem-szórakozóhelye, a tulajdonosok megfogalmazása szerint fine bisztrója a Kárász utcai Rossmann helyén.

Arany T. János

Már majdnem az utolsó simításokat végzik a szegedi Klauzál téri egykori Rossmann helyén nyíló új helyen. 2023 januárjának közepén zárta be végleg üzletét a drogéria. A munkások nem nyilatkoztak, azt kérték, ne fotózzunk, de segítőkészen megígérték, hogy továbbítják a telefonszámunkat a tulajdonosnak. Nem sokkal később csörgött is a telefon. Hegedűs Bence örült a megkeresésnek, mert mint mondta, a témában a szegedi hírportálokon korábban született cikkek szerzői ezt nem tették meg. 

November végi nyitás a célkeresztben

– Jól haladunk, november végi nyitás van célkeresztben – mondta Bence. A szegedi fiatalember társával, Szivacski Nimróddal fél éve nyitotta meg a szegedi Nagy Jenő utcában a Macko nevű hamburgerezőt. Bence hangsúlyozta, azt a szóbeszédet is szeretnék elkerülni, hogy a "mackós fiúk" nyitnak egy "rendes" éttermet. A tervek szerint egy olyan nívós helyet nyit meg hamarosan a két huszonéves fiatal, amely a egyszerre magas szintű gasztronómiai élményt nyújtó étterem és színvonalas szórakozóhely. 

étterem, Szeged, Rossmann
Még dolgoznak rajta. Bejutottunk az egykori Rossmannban hamarosan megnyíló étterem-szórakozóhelyre. Fotó: Karnok Csaba
 

Gasztronómia és szórakozás

Az új hely Szeged belvárosában a gasztronómiát a szórakozással igyekszik összehozni. Lesz több négyzetméteres üvegfalon keresztül megtekinthető látványkonyha, ami viszont nem lesz, az a végtelen hosszú és unalmas étlap. Nagyjából 14-16 tétellel készülnek. A vendéglátást sújtó munkaerőhiányra vonatkozó kérdéseinket Bence ügyesen és magabiztosan hárította. Már most megvan az egész csapatuk, akár holnap nyithatnának. Konyhafőnökük egy külföldről hazatérő séf. Egy olyan fine bisztrót szeretnének, amely éjjel 2-ig szórakozóhelyként is működik, és innen indulhatnak majd tovább a fiatalok. 

Alsó hangon százmillió

A vendéglátásban jártas hozzáértők szerint egy ekkora beruházás alsó hangon százmillió forint. Az egykori Rossmann épületében a nulláról kellett kialakítani a konyhát, csak ennek a költsége olyan 50-60 millió forint. Bence azt mondta, semmiképpen nem akartak bérbe venni egy helyet, teljesen tiszta lappal és saját koncepcióval szeretnének betörni a szegedi vendéglátás és szórakozóhelyek piacára.

– Egy élet munkája van benne. Mikor csináljuk ezt, ha nem most huszonévesen. Ötvenévesen már lehet, hogy késő – mondta az új helyet megálmodó Hegedűs Bence.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában