Fellép az Akropolis Táncszínház

2 órája

Békéről, szabadságról mesélnek a tánc nyelvén

Az Akropolis Táncszínház estjére csütörtökön várják az érdeklődőket az Agórába.

Delmagyar.hu

Kell, hogy szabad légy című önálló estjét mutatja be újra az Akropolis Táncszínház október 24-én 18 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Akropolis Táncszínház, előadás, agóra, Szeged
Fotó: Frank Yvette

Az előadás táncos, prózai és énekes jelenetei a békéről, a szabadság eszméiről, álmokról, célokról szólnak. Változatos stílusban készültek a táncok a folktól a modern táncokig. Felcsendül többek között Verdi Nabuccojának rabszolga kórusa, '56-ot idéző magyar népzenei dallamok, a Hair musical részletei, a Pál utcai fiúk musical részletei, Astor Piazzola Libertangója, A La Mancha lovagja musical Álomdala, Michael Jackson Heal the World című slágere. Az előadáson közreműködnek a táncszínház különböző korosztályú csoportjai, a gyerekektől a 60 év feletti seniorokig. Békéről, szabadságról szóló gondolatokkal, idézetekkel hangfelvételről közreműködik Somló Gábor, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja, énekes produkciókkal pedig Antal Tamás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában