Szegedi hírek

2023.11.18. 20:24

Angol zenészek is a húrok közé csaptak az Öreg Rockerek Buliján

Tim Bailey és fia, Rory szinte hazajárnak Szegedre. Az angol zenészek tíz éve lépnek fel rendszeresen a városban, néhány esztendeje pedig már az Öreg Rockerek Bulijának is elmaradhatatlan résztvevői. Szombaton az Ifjúsági Házban csaptak a húrok közé a Pepper Teas zenekarral, amelyben zenésztársuk Kelemen István és fia, Marci, valamint Hrabovszky Tamás volt.

Koós Kata

Tim és Rory Bailey, Kelemen Marci és István, valamint Hrabovszky Tamás alkotják a Pepper Teas formációt. Fotó: Karnok Csaba

2014 óta minden évben Szegedre látogat Angliából Tim Bailey és fia, Rory, rockabilly zenészek. Kezdetben a Borfesztiválon léptek fel, majd megismerkedtek a zongorista Kelemen Marcival. A szegedi rockélet vezéregyéniségének, Kelemen Istvánnak a fia Angliában dolgozott, és jelentkezett egy hirdetésre, amelyben az énekes-gitáros Tim és a basszusgitáros Rory zongoristát kerestek. Mindössze egy próba után az angol apa és fia azonnal be is vette zenekarukba. 

Ő volt a legjobb

 – mondta el lapunknak Tim, majd fia nevetve rávágta, hogy Marci volt az egyetlen, aki jelentkezett a hirdetésre. A csipkelődés megszokott az angol és a szegedi zenészek között, ugyanis a szakmai kapcsolat gyorsan családi barátsággá alakult. Olyannyira, hogy Tim és Rory évek óta elmaradhatatlan fellépője a Kelemen István ötlete nyomán a városban immár több mint harminc éve futó öreg rockerek bulijának. Szombaton is ennek keretében léptek színpadra az Ifjúsági Házban. A professzionális angol-magyar apa-fia formáció saját nevet is kapott, Pepper Teas néven futnak és hozzák tűzbe a közönséget mások mellett Jerry Lee Lewis és Ray Charles slágereivel. Évek óta immár a város blues zenei berkeiben közismert Hrabovszky Tamás harmonikás is állandó tagja a zenekarnak. 

Fantasztikus a szegedi rockzenei élet. A Borfesztiválon Tamás bandája, a Blues Bell az egyik kedvencünk. Az Öreg Rockerek Bulija pedig briliáns. Angliában is vannak hasonlók, de ilyen jó atmoszférájú nincs. Szegeden az első számnál rögtön felpattan a közönség, és végigtáncolják az estét. István és Marci is briliáns 

– mondta Tim Bailey. 

A jegyeket, mint minden évben, most is azonnal elkapkodták. Körülbelül 350 fő rokizza át a szombat éjszakát az IH-ban. 

Beltéri rendezvényen nem szoktak ennyien lenni, hacsak nem fővárosi híresség jön. Az öreg rocker buli Szeged egyik leglátogatottabb rendezvénye, köszönet a zenész kollégáknak. És persze a fantasztikus szegedi közönségnek, engem az ő szeretetük éltet

 – mondta Kelemen István, aki 1962 óta üti a doboknál, énekli és fújja harmonikáján a rock'n roll-t a városban. Harminc éven át szervezte a bulikat, de elmondta, ez volt az utolsó, a többit már fia fogja koordinálni. 

Ahogy mondani szokás, hetven felé, hazafelé. Én pedig már a hetvenhetedikbe lépek, és a megfelelni akarás ilyenkor már egyre csak erősödik, egyre stresszesebb. Persze nem a zenében, azt csinálom tovább, maradok a színpadon, de a szervezést már átadom Marcinak

 – közölte. 

Marci elmondta, az alapkoncepció nem fog változni, továbbra is a minőségi élőzene marad a fókuszban, ahogy a „csak azért is rock and roll” mottó szellemisége is megmarad.

Az este során a Pepper Teas mellett fellép a JuniOlds, a Young Lovers, a Blues 4 You Tabatabai Nejad Flórával. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában