Tökökkel telt meg a Füvészkert – galériával, videóval

Aki csak tehette, tököt faragott vasárnap a szegedi Füvészkertben, ahol az is kiderült, hogy a tökmag nagyon egészséges.

Suki Zoltán

Tök jó nap! címmel tartottak családi napot tökfaragással, tök jó játékokkal és fejtörőkkel, valamint tökös ínyencségekkel vasárnap a szegedi Füvészkertben. A hangulat óriási volt, ráadásul a jó idő rengeteg embert vonzott a szabadba. 

tök, tökfaragás, füvészkert
Tököt faragtak kicsik és nagyok. Fotó: Török János

Kandolka Gergelyék egészen a Pest vármegyei Ecserről érkeztek. A férfi elmondta, hogy kifejezetten a töknap miatt jöttek Szegdere, és úgy látszódott, hogy jól választottak, mert a kilencéves kislányuk, Norina éppen egy óriási tökkel vette fel a küzdelmet, természetesen felnőtt segítséggel.

De aki nem faragott, annak is akadt program bőven. Rácz Lajos zöldségszobrász kezei alól különlegesen faragott tökök kerültek ki. A gyerekeknek Ács Ibolya előadó Mézes Mazsolka Meséiből tartott bábelőadást Linkóci Lóci, a madárijesztő és Varjú Kázmér barátsága címmel, ami szintén nagyon tetszett a gyerekeknek. 

A Füvészkertben rendeztek egy tökkiállítást is, amely valóban meglepő volt. Bemutatták a tökök meghökkentő sokféleségét, elárulták, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és hogy nemcsak kedvelt ínyencség, de nagyon egészséges is a tökmag. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában