Férfi vízilabda OB I.

3 órája

Elhúzták a mézesmadzagot a Metalcom Szentes előtt

Megizzasztották a vendégeket. A Metalcom Szentes háromgólos hátrányból kétgólos előnyt épített fel a Honvéd ellen, de az utolsó negyed gólínsége végzetesnek bizonyult és 10–8-ra kikapott a férfi vízilabda OB I. ötödik fordulójában.

Becsei Dávid

Asanin egy gólt lőtt a Honvéd ellen.

Fotó: Szentesi Vízilabda Klub

Repülőrajtot vett a Honvéd a Metalcom Szentes otthonában. Négy és fél perc után már 3–0-ra vezettek a vendégek. Nem ilyen kezdést képzelt el Kis Gábor, a hazaiak vezetőedzője, a folytatás viszont inkább az ő ízlése alapján alakult. 

Metalcom Szentes, Honvéd, férfi vízilabda, Kis Gábor
A Metalcom Szentes vezetőedzője, Kis Gábor büszkén értékelte csapata Honvéd elleni meccsét a férfi vízilabda OB I. 5. fordulójából.
Fotó: Szentesi Vízilabda Klub

A védelmek csatáját hozta a második és a harmadik negyed. A nagyszünetben 3–2-re még a fővárosiak vezettek, a fordulást követően viszont egyenlített a Metalcom. Mindössze egy gólt hozott a második negyed, a harmadikban viszont kiszakadt a gólzsák. Ötöt lőtt a Szentes, míg a Honvéd csak hármat, így a záró nyolc percet megelőzően már a hazaiak vezettek 7–5-re.

Elhúzta a mézesmadzagot a Honvéd a Szentes előtt. Az utolsó negyedben sokáig gólképtelennek bizonyultak a hazaiak, míg a vendégek négyszer is betaláltak. Óriásit küzdött a Metalcom Szentes, közel állt egy nagy bravúrhoz, de végül a Honvéd 10–8-as győzelmével elvitte mind a három pontot.

Ami pedig a Metalcom Szentes következő időszakát illeti, pénteken 19 órától a BVSC vendége lesz a Kurca-parti együttes a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót másnap, 17 órától rendezik Szentesen. A bajnoki hatodik fordulóban pedig október 29-én 17 órától az OSC-hez utaznak Kis Gábor tanítványai.

Kis Gábor: – Gratulálok a Honvéd megérdemelt sikeréhez. Egy jó mérkőzést láthattak a szurkolók. Szeretünk nagy iramban kezdeni, a Honvéd viszont még ennél is nagyobbat diktált nekünk. Az, hogy 0–3-mal kezdtük a találkozót, a végén sajnos kijött rajtunk. Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy ekkora hátrányból is felálltunk és elléptünk 7–5-re. A végére picit elfáradtunk, az átlövéseink minőség emiatt romlott le. Gratulálok a csapatomnak, amelytől azt kértem, hogy nyerjenek és hozzanak nehéz helyzetbe, mert győztes meccs után nehezebb hibákat találni és elemezni. Pár percig úgy éreztük, meglehet a siker, de emelt fővel kaptunk ki.

Metalcom Szentes–Honvéd 8–10 (1–3, 1–0, 5–3, 1–4)

E.ON férfi vízilabda OB I., alapszakasz, 5. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Varga M., Ercse.
Szentes: Kovács B. – Asanin 1, Tóth Gy., Szatmári 1, Bozó, Kürti-Szabó M., Hajdú 2. Csere: Molnár B., Makán R. 1, Vékony 1, Csorba, Horváth Á. 1, Takács 1. Vezetőedző: Kis Gábor.
Honvéd: Csoma – Bencz 2, Vadovics 3, Hessels B. 2, Ekler B. 1, Simon H. 1, Hessels S. Csere: Szépfalvi, Papp B., Fejős 1, Kiss B., Gregor, Nyíri. Vezetőedző: Szivós Márton.
Gól – emberelőnyből: 3/7, ill. 3/12.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Asanin, ill. Szépfalvi.

A másik Csongrád-Csanád vármegyei csapat, a Szegedi VE 8–5-ös sikert aratott Egerben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában