Prevenciós mozgásfesztivált rendeztek

Arra hívták fel a figyelmet, hogy az október a mellrák elleni küzdelem hónapja.

Suki Zoltán

A Csongrád-Csanád Vármegyei Szabadidősport Szövetség régóta dédelgetett álmát váltotta valóra, szombaton egy világot érintő kampány részese volt – mondta lapunknak Süli András, a szövetség elnöke. A szervezet a Pick Aréna, Ludányi Márton Csarnokába várta a sportolni vágyókat, és arra hívták fel a figyelmet, hogy az október a mellrák elleni küzdelem hónapja. 

sport, mozgásfesztivál,  mellrák
Sokan mozdultak meg a figyelemfelkeltő akcióban. Fotó: Török János

– Szövetségünk egyik célja, hogy ösztönözze a lakosságot az egészségtudatos életmódra és a prevencióra. Törekvéseink közé tartozik, hogy figyelemfelkeltő megmozdulásainkkal és programjainkkal a társadalmat és lakosságot bevonjunk az egészségfejlesztésbe illetve a szűrővizsgálatokon való részvételre, és ez a mostani is egy ilyen. A Pink Október elnevezésű figyelemfelhívó, prevenciós mozgásfesztiválunkra 150 ember jött el, akik aktívan sportoltak ezen a napon – tette hozzá Süli András.

A mintegy háromórás mozgás mellett kísérő programok is voltak. Többek között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának szűrőprogramja, a Híd Klinika bőrgyógyászati szűrőprogramja, az Everfit – LoveYourBelly szülés utáni tréningje. 

A rendezvény ingyenes volt, és a szervezők az eseményre kilátogatókat frissítő csomagokkal fogadták, és értékes nyereményekért – többek között OTP Bank Pick Szeged kézilabdameccsre szóló belépőkért, ajándékcsomagokért – kihívásokon is részt lehetett venni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában