Elindult a keresztféléves felvételi jelentkezés az SZTE-n is

A Szegedi Tudományegyetem öt kara hirdetett meg mesterképzéseket. A keresztféléves felvételi eljárásban jelentkezők állami ösztöndíjas és önköltséges képzések közül is választhatnak nappali és levelező tagozaton az SZTE-n. November 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételiben.

Delmagyar.hu

A Szegedi Tudományegyetem öt kara összesen harmincegy mesterképzést hirdetett meg a keresztféléves felvételi eljárás keretében – tájékoztatott az SZTE közleményében. Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hét, a Gazdaságtudományi Kar négy, a Mérnöki Kar hat, a Mezőgazdasági Kar négy, a Természettudományi és Informatikai Kar tíz keresztféléves mesterszakot hirdetett meg a 2024/2025-ös tanév második félévére, amelyekből három angol nyelvű képzés.

keresztféléves felvételi
Az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hét mesterszakot hirdetett a keresztféléves felvételi eljárásban. Archív fotó: SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
  • A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia, francia nyelv, irodalom és kultúra, hungarológia, kommunikáció- és médiatudomány, olasz nyelv, irodalom és kultúra, szociológia, illetve vallástudomány mesterszakra várja a jelentkezőket.
  • A Gazdaságtudományi Kar képzései közül a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), a pénzügy, valamint a vállalkozásfejlesztés mesterszakot lehet választani.
  • A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, gépészmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, illetve műszaki menedzser mesterképzéseket indít.
  • A Mezőgazdasági Kar esetében környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakjára lehet jelentkezni.
  • A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus (magyar és angol nyelven), fizikus, fotonikai mérnöki, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus (magyar és angol nyelven), mérnökinformatikus, programtervező informatikus, illetve vegyész mesterszakot hirdetett meg a keresztfélévre.

A 2025 februárjában induló képzésekre a felvi.hu weboldalon, ügyfélkapus azonosítást követően, az E-felvételi rendszerén keresztül lehet jelentkezni november 15-ig. A képzések közül hármat ingyenesen, további hármat pedig eljárási díj ellenében lehet megjelölni, ennek a díja képzési helyekként kétezer forint. A jelentkezés a hitelesítést követően válik érvényessé. A ponthatárokat várhatóan január 23-án hirdetik ki. További információk a keresztféléves felvételi eljárásról a Szegedi Tudományegyetem honlapján olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában