Hídként szolgál az SZTE Középiskolai Partneri Program

Megerősítette együttműködését a Szegedi Tudományegyetem a régió középiskoláival. Az SZTE Középiskolai Partneri Program keretében ösztöndíjakkal, nyílt napokkal és a felételihez segítséget nyújtó webes tartalmakkal segítik a diákok továbbtanulását.

Delmagyar.hu

A régió 32 középiskolája vett részt a Szegedi Tudományegyetem Középiskolai Partneri Programjának októberi találkozóján. 

Középiskolai Partneri Program, Szegedi Tudományegyetem, továbbtanulás
Megerősítette együttműködését az SZTE a régió középiskoláival. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az anyagi helyzet nem lehet akadálya a továbbtanulásnak

A program legfőbb céljait Fendler Judit, az SZTE kancellárja foglalta össze. 

Nem titkolt célunk, hogy minél több diák jöjjön tanulni a Szegedi Tudományegyetemre. Az is célunk, hogy a régióban tartsuk a tehetségeket, akik itt munkát találva dolgozhatnak a térség fejlődéséért. Közös célunk, hogy senki se maradjon ki a felsőoktatási továbbtanulás lehetőségéből anyagi okok vagy hátrányos szociális helyzete miatt

 – mondta el a kancellár. 

Kinyitják az egyetemet a középiskolásoknak

A középiskolákkal a koordinációt az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósággal együtt végzi az SZTE Junior Akadémia.

Az együttműködési megállapodásnak megfelelően az SZTE a jól bevált programok mellett új lehetőségek megteremtését tűzte ki célul, amelyek a középiskolás diákokat közelebb hozzák az egyetemhez

 – emelte ki az SZTE oktatási rektorhelyettese, Gellén Klára.

Majd kifejtette, hogy a tanulmányi kirándulások szervezésétől kezdve az általános műveltség értékét is demonstráló SZTE Juniorok Viadala vetélkedőn át az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokig terjed a nyitott egyetem bemutatására alkalmas rendezvényskála. A középiskolások felvételire való felkészülését segíti az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság által folyamatosan aktualizált u-szeged.hu/felveteli oldal. Innen elérhető az SZTE Felvételi naptár, benne az SZTE nyílt nap november 28-i programja, és az SZTE 12 karának nyílt napjaival kapcsolatos információcsokor is.

Középiskolai Partneri Program, Szegedi Tudományegyetem, továbbtanulás
Fotó: Kovács-Jerney Ádám

14 féle ösztöndíjat kínál a Középiskolai Partneri Program

A 2019-2024 közötti időszak tapasztalataiból kiindulva fogalmazta meg az egyetem az új célokat, amelyeket Újvári Edit, a Junior Akadémia igazgatója ismertetett. Rámutatott, hogy az akadémia honlapján megtalálható a 14 féle ösztöndíj, amelyekkel a szegedi universitas a tehetséges és szorgalmas fiatalokat támogatja. Az SZTE Oktatási Igazgatósággal együtt pedig elkészítették az SZTE intézményi felvételi pontok szabályzatát, amely rögzíti többek között, hogy például a tanulmányi versenyek miként számíthatók be a felvételibe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában