Aprópénzért árulják a könyveket az SZTE Klebelsberg Könyvtárban – galériával, videóval

Háromszázért Nietzsche-, ötszázért Márai- és Heingway-kötet vagy éppen a Káma-Szútra is beszerezhető. Aprópénzért árulják a köteteket az SZTE Klebelsberg Könyvtár könyvbörzéjén szerda estig.

Koós Kata

Csaknem húsz asztalt töltöttek meg roskadásig könyvekkel az SZTE Klebelsberg Könyvtár munkatársai a hétfőtől szerdáig tartó könyvbörzére. A hatályos jogszabályoknak megfelelően a könyvtári állományból kivont köteteket 300-1500 forintos áron lehet megvásárolni. Történelmi, természettudományos, szépirodalmi, politikai, vallási kötetek, pszichológiai, orvosi, szociológiai, marketing és sport tematikájú szakkönyvek, lexikonok, szótárak, művészeti albumok, idegennyelvű kiadványok is megtalálhatók a felhozatalban. 

SZTE Klebelsberg Könyvtár, könyvbörze, Kosztolányi
Kedden és szerdán 9 és 18 óra között lehet még válogatni az SZTE Klebelsberg Könyvtár kiállítási terében. Fotó: Karnok Csaba

Húszezret spóroltak az orvostanhallgatók 

A könyvbörze hétfőn délben kezdődött és nagy tömeget vonzott. A megnyitás előtt a könyveket átlátszó fóliával takarták le, sokan már a takaráson keresztül pásztázták a felhozatalt. 

Börönte Dorina és Péterman Arnold harmadéves orvostanhallgatók rögvest a leleplezés után lecsaptak egy-egy vaskos kórbonctan-tankönyvre. Elmondták, hogy fejenként tízezreket spóroltak meg a kötetekkel, amelyeknek a bolti árát húszezer forintra saccolták, a könyvbörzén viszont mindössze 500 és 700 forintot kellett fizetniük. 

Online is sok tananyag elérhető, de nekem jobban megmarad, amit látok a papíron 

– mondta el lapunknak Péterman Arnold. 

Változatos témakörökben kínálnak köteteket

Almáshegyi Szabina másodéves kommunikáció és médiatudomány mesterszakos hallgató négy kötetet is vásárolt. 

A baráti körömben mindenki nagyon szeret olvasni. Minden évben jövök a könyvbörzére, igyekszem mindig az elsők között ideérni, és annyi könyvet bezsebelni, amennyit csak tudok. Most is változatos témakörökben találtam érdekességeket, verses kötetet, klasszikus regényeket, görög mitológiáról szóló könyvet is hazaviszek. Mindegyik ötszáz forint

 – mondta el. 

Kosztolányi háromszázért, Révai egy ezresért

Háromszáz forintért el lehetett vinni Wass Albert-regényt, Beatles Bibliát, Kosztolányi Édes Annáját, egy-egy Hegel vagy éppen Nietzsche-kötetet, de a vastag Népegészségtan könyvet is ennyiért adták. Pilinszky összegyűjtött verseiért, Hemingway elbeszéléseiért, Márai Füveskönyvéért vagy éppen a Káma-Szútráért már ötszáz forintot kértek. Révai Nagylexikon-sorozatát pedig kötetenként egy ezresért lehetett hazavinni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában