Kiderült, miért kilenc év után azonosították Benkő Adrián holtestét

Megtudtuk egy új adatbázisnak köszönhető, hogy Benkő Adrián halálára fény derült.

Delmagyar.hu

Kilenc évvel az eltűnése után azonosították Benkő Adrián holttestét, aki 2015 tavaszán tűnt el rejtélyes körülmények között. A 25 éves szegedi férfi családja éveken át reménykedett abban, hogy Adrián életben van, ám 2024 októberében szörnyű hírt kaptak: a fiatal férfi földi maradványait beazonosították egy DNS-teszt segítségével.

Benkő Adrián azonosítás, DNS-teszt, eltűnt személy, ismeretlen holttest, rendőrségi adatbázis, bűncselekmény kizárva
Benkő Adrián azonosítás - Kilenc év után derült ki, mi történt a fiatallal.

Adrián 2015 áprilisában, egy átbulizott éjszaka után tűnt el nyomtalanul. Ruháit és pénzét hátrahagyva távozott otthonról, majd egy ismeretlen személlyel találkozott, akivel utoljára látták. A család 2024 október közepén értesült arról, hogy Adriánt évekkel korábban temették el ismeretlenként Budapesten.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Borsnak elmondta, hogy ismeretlen holttestek megtalálásakor fényképeket készítenek az áldozat arcáról, testéről és ruházatáról, különös tekintettel az azonosítást segítő jegyekre, mint például tetoválások vagy műtéti hegek. A holttestekről DNS-, ujj- és tenyérlenyomatot is vesznek, amely később egy adatbázis segítségével azonosítható. Benkő Adrián adataira egy 2023-ban létrehozott biometrikus adatbázisban bukkantak rá. Ezeket az adatbázisokat időnként újra átfésülik, így történhetett, hogy évekkel később történt meg az azonosítás.

Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást folytatott, de bűncselekmény gyanúja nem merült fel Adrián halálával kapcsolatban.

@ripost.hu Kilenc év után megtalálták az eltűnt szegedi fiatalt! Benkő Adrián 2015-ben tűnt el egy átbulizott éjszaka után. Egy rejtélyes alak hívta őt el, majd nyoma veszett. Kilenc évvel később, egy budapesti temetőben találták meg. #ripost  #benkoadrian #eltunt #megtalaltak #szeged #zuglo #budapest #dns #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában