Szegedi hírek

2024.08.22. 16:30

Hatszáz gyermek kapott tanszereket a Mátrix alapítványtól

Delmagyar.hu

Fotó: ianostorok.com

A tanévkezdés sok családnak okoz anyagi problémát. Mint megírtuk, idén átlagosan 25 ezer forintot hagynak a kisgyermekes családok a papír-írószer boltokban, és ez ennél jóval több, ha iskolatáskát is kell vásárolniuk. A Mátrix Közhasznú Alapítvány ezért már jóval korábban tanszergyűjtésbe fogott, az adományokból pedig szerdán 600 rászoruló kisgyermeknek osztottak csomagokat az Agórában. 

Rácz Anett, az alapítvány elnöke elmondta, a tavaly novemberben szervezett csokoládégyűjtő versenyen is kaptak már tanszereket, hiszen a csapatoktól azokat is elfogadták az édesség helyett. 

– Emellett a foxpostos adománygyűjtésünk során is kaptunk ilyen jellegű felajánlásokat, a nyár végén pedig több cég is szervezett dolgozói gyűjtést, melynek adományozásával bennünket bíztak meg. Tavasz óta folyamatosan osztjuk a tanszereket, kapott például száz önkormányzat is csomagokat. Összesen ötezer család tanévkezdését könnyítjük meg, ebből most hatszázan Szegeden veszik át a csomagokat – mesélte.

A résztvevőknek előzetesen kellett regisztrálniuk az adományosztásra. Mindenki kapott vízfestéket, színes ceruzát, gyurmát és csokoládét, de füzetek, tollak, iskolatáskák is voltak a szétosztott adományok között. A kisgyermekkel érkezők plüsst is választhattak. A tanszeradomány értéke gyermekenként nagyjából 4 ezer forint volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában