Itthon játszik az első osztályú csapat

2024.09.12. 19:21

Esélyesebb a Győr

A női labdarúgó Simple liga NB I. negyedik fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese péntek 13 órától a Szent Gellért Fórumban a Győrt látja vendégül. A találkozó esélyese az előző bajnokság döntőse, a kisalföldi alakulat.

Mádi József

A szegediek (kék-feketében) helytállásra készülnek a Győr ellen.

Fotó: Gémes Sándor

Egy félidő jó játék és győzelem a Honvéd ellen. Rossz nap, így vereség a Pécstől. Megint csak jó futball és fölény, ám mégis kudarc a Puskás Akadémiával szemben.

Ezen a három mérkőzésen van túl a női labdarúgó NB I.-ben a KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttese. Az összkép jobb, mint amennyit a pontszám mutat.

– Az első három bajnoki mérkőzésünk tanulsága leginkább az volt, hogy gyorsabban, erőszakosabban kellene játszanunk, míg a Puskás Akadémia elleni hozzáállás tökéletes volt, az lenne a jó, ha mindig így állnánk egy mérkőzéshez. Ugyanez a találkozó volt az, amelyen a játékosok maximálisan betartották a taktikai utasításokat  – mondta Hadár Attila vezetőedző.

Bár még csak három találkozó ment le a bajnokságból, talán ez is elég lehetett ahhoz, hogy Hadár felmérje, hol tart a csapata.

– Azt gondolom, nagyon korai még erről beszélni. Ezután jönnek majd azok a mérkőzések a Diósgyőr, a Soroksár és a Szekszárd ellen, amelyeken megmutathatjuk, mire vagyunk igazán képesek. Ezek lesznek azok a meccsek, amelyek a bajnokság szempontjából nyerhetők és képet adnak a helyünkről. Az biztos, hogy a Győr, az FTC és az MTK kimagaslik a mezőnyből. De ha most kellene valamit mondanom, akkor azt gondolom, a középmezőny elején simán végezhetünk – értékelt az egykori NB I.-es labdarúgó.

Az utóbb említett hármasból éppen az egyik, a Győr lesz a következő bajnoki ellenfél, amely legutóbb döntőt játszott a Ferencvárossal.

 – Egyáltalán nem túlzok, amikor azt mondom, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, és ezt tudja mindenki. Ám ha a játékosok ugyanazzal a taktikai fegyelemmel és mentális állapotban állnak a találkozóhoz és játszanak, mint a Puskás ellen, akkor meglepetésre lehetünk képesek. Mindig győzni szeretnék, ez most sincs másképpen, de azért most a döntetlennel sem lennék elégedetlen – vélte Hadár Attila.  

A szegediek keretében két sérült található, közülük Bokros Vera minden bizonnyal kihagyja az egész őszi szezont, illetve Szabó Dóra a rehabilitációt végzi. A találkozó péntek 13 órakor kezdődik a Szent Gellért Fórumban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában