Szegedi hírek

2024.09.17. 18:30

Felújítják a Toldy Utcai Óvoda tornatermét – VIDEÓ

23 millió forintot költ a tornateremre a város.

Suki Zoltán

Penészes volt, és már nem használhatták biztonságosan a gyerekek, ezért felújítják a Toldy Utcai Óvoda tornatermét – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szeged várospolitikai alpolgármestere. 

Óvoda, Toldy, felújítás, Szeged
Vizesedtek a falak, ezért kell a korszerűsítés. Fotó: Gémes Sándor 

Binszki József elmondta, hogy a város 23 millió forintot költ a tornateremre, ami elkezdet vizesedni, és ez okozta a problémát. 

A falakat egy injektálásos technikával szigetelik, amire egy szárítóvakolat kerül. A tornateremhez tartozó öltözőt, vizesblokkot és folyosót ugyanezzel a módszerrel korszerűsítik. 

Az alpolgármester hozzátette, hogy ez egy kisebb volumenű beruházás.

Úgy látjuk, hogy az emberek jobban szeretik az ilyen kisebb beruházásokat, amikből több van, mint például egy nagyot, mert a sok kicsi több emberhez eljut

 – fogalmazott az alpolgármester.

A városnak 41 tagóvodája van, amikre tavaly és idén összesen 456 millió forintot költöttek. Ebben volt napelemez beruházás, hőszigetelés, és klímatelepítés is, de bútorokat és játékokat is vettek. 

A Toldy Utcai Óvoda a város legrégebbi óvodája, tavaly volt 125 éves, és ezalatt mindvégig óvodaként működött. A Toldy utcába 125 kisgyerek jár, összesen hat csoport van az intézményben. A tornatermet pedig nem csak sportolásra használják, hanem itt tartják a különböző rendezvényeket, például a karácsonyi ünnepet is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában