Vérlovagok és Stabil oldalfekvenyomók

2024.09.17. 19:22

Szépen helytálltak az elsősegélynyújtó versenyen

Az idei, 52. Országos elsősegélynyújtó versenyen Csongrád-Csanád vármegyét a három kategóriában három ásotthalmi csapat képviselte. Amire pedig eddig még soha nem volt példa, közülük kettő, a középiskolás és a felnőtt, 18 pluszos csapat is az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai közül került ki.

Arany T. János

A bedősök szakmai elhivatottsága régóta ismert. Az iskola több mint egy évtizede vöröskeresztes bázisiskola és elsősegélynyújtó referenciaiskola, évek óta folyamatosan részt vesznek vármegyei, országos elsősegélynyújtó versenyeken, sokszor Csongrád-Csanád vármegyét egyedül képviselve.

Bedő, Elsősegély, Erdészeti, Diákok
Csongrád-Csanád vármegyét képviselték. Szépen helytálltak az ásotthalmi erdészeti iskola diákjai – Györök Szabolcs, Görög Donát, Domokos József felkészítő, Huzsvár Alex, Görög Valér és Radics Dániel – az 52. Országos elsősegélynyújtó versenyen. Fotó: Karnok Csaba

Mindezek szervezője és motorja, Domokos József, az iskola tanára a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés bronz fokozatát vehette át 2020-ban. Az ásotthalmi erdészeti iskolában a tanterv része, beépítették az iskolai tanórák közé a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegélyvizsgát. Hetente egy elsősegély órájuk van diákoknak. 2022-ben a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat által rendezett megyei elsősegélynyújtó versenynek az iskola adott helyet.

– Rengeteg felkészülés előzte meg a kecskeméti országos döntőt, két csapattal, a Vérlovagokkal és a Stabil oldalfekvenyomókkal készültünk egyszerre, közel húszan voltak egy szakkörön. A csapatok összeállítás volt a kihívás, nem a felkészülés – magyarázta a fiatalok felkészítő tanára. 

A verseny célja az elsősegélynyújtás népszerűsítése és hatásos oktatása, valamint az emberi segítőkészség és a humanitárius eszmék terjesztése. Az idei megmérettetésen bár dobogós helyet nem értek el a csapatok, felkészítőjük, Domokos József nem érzi magát csalódottnak, elégedett a fiatalok szereplésével. Az általános iskolások 9., a középiskolások 12., a felnőttek pedig a 15. helyen végeztek. 

– Küzdöttek, végigcsinálták és lelkesek voltak, ez a fontos – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában