Számháború

11 órája

Idén is meghirdették a statisztikai versenyt

Csapatversenyre jelentkezhetnek a középiskolások.

Delmagyar.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idén is meghirdette a középiskolások számára a STAT WARS országos statisztikai csapatversenyt. A megmérettetésre két korosztályban, a középfokú oktatási intézmények 9-10., illetve 11. és annál magasabb évfolyamon tanuló, 4 fős diákcsapatok jelentkezését várják a szervezők október 15-éig a verseny weboldalán. A három online fordulóból döntőbe jutó legjobb 10-10 csapat 2025 februárjában, a Statisztikai Palotában mérheti össze tudását, ahol a dobogósók értékes nyereményekben részesülnek. A korosztályos döntők első és második helyezettjei pedig továbbjutnak az Eurostat által meghirdetett Európai Statisztikai Versenyre. Ide egyébként már jutottak el szegedi diákok. 

középiskolás, verseny, statisztika
Szegedi középiskolások a korábbi statisztikai versenyen. 
Archív Fotó: Karnok Csaba

A felsőoktatásban alap- és mesterképzésen tanuló hallgatók részére a KSH a Magyar Nemzeti Bankkal közösen szervezi meg a STAT WARS UNI elnevezésű statisztikai versenyt. Ide maximum háromfős csapatok jelentkezését várják. A résztvevők gazdasági, társadalmi és területi statisztikai adatsorok feldolgozása és megjelenítése terén mérhetik össze tudásukat. A három online fordulót követően a legjobbak december 4-én, személyes jelenlétű döntőn mérkőzhetnek meg egymással a Statisztikai Palotában. A döntőbe a legmagasabb pontszámot elérő 5 BA/BSc- és 5 MA/MSc-hallgatókból álló csapat jut tovább. Közülük kerül ki a 3-3 dobogós, akik pénznyereményben részesülnek. A versenyre regisztrálni a megmérettetés web0ldalán lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában