Mehet a Lecsóba

2024.09.17. 20:30

Lecsó Liget – Megnyílt a Délkertész első mintaboltja Szentesen

Nulla kilométeres, tehát csakis helyben termesztett zöldségeket kínál a szeptember 17-én, ünnepélyesen megnyitott Lecsó Liget. Az ötszáz termelőt tömörítő Délkertész mintaboltja hiánypótló.

Tábori Szilvia

A Lecsó Liget több mint értékesítőhely.

Lecsó Liget néven nyitotta meg első mintaboltját Szentesen az ötszáz termelőt tömörítő Délalföldi Kertészek Szövetkezete; a Szarvasi úti telephelyen várják a vásárlókat. A megnyitó ünnepségen Nagypéter Sándor, a szervezet elnök-ügyvezetője azt hangsúlyozta: még 2019 végén határozták meg a fiatalos és lendületes marketing stratégiájukat, ami után megújult külsővel, egységes dizájnnal jelentek meg. 

Lecsó liget, nyitás, Szentes
A Lecsó Liget több mint értékesítőhely.

A szentesi paprikát és paradicsomot népszerűsítő Szentesi Vagányok márkájuk különösen népszerű mind az online vásárlásoknál, mind az árusító helyeken. A mintaboltról nemrégiben ugyancsak a szövetkezet által szervezett XIII. Magyar Paprika Napján is beszélt Nagypéter Sándor. Akkor elmondta, az elmúlt 3 év rendkívüli kihívásokat tartogatott a kertészeti ágazatnak, amit a tavaly óta csökkenő fogyasztás jelentősen befolyásolt. Ám ennek ellenére az ötszáz termelőt tömörítő szövetkezetük idén rekord mértékben, 12 százalékkal növelte a belföldi áruházláncokba beszállított mennyiséget, részint a már említett tudatos marketing stratégiával. 

A Lecsó Liget megnyitásáról pedig úgy fogalmazott: mintaboltjuk nem csupán egy értékesítőhely, a fogyasztó megismerheti a termelők hagyományokon alapuló, ám folyamatosan megújuló innovatív munkáját. Farkas Sándor országgyűlési képviselő szerint a Délkertész üzlete mindenképp hiánypótló, fontos, hogy helyben termesztett árut kínálnak.  

Gyuricza Kitti marketing vezető pedig arról beszélt, hogy a névválasztással szerették volna kifejezni mintaboltjuk esszenciáját, ezért választották az ízletes szentesi paprikából és paradicsomból készülő lecsót. A liget pedig a bőséget és a természetet szimbolizálja, hiszen szeretnénk, ha a Lecsó Liget polcai mindig roskadoznánk a fenntartható, mondhatni null kilométeres szentesi zöldségektől.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában