Szegedi hírek

2024.09.12. 10:05

Szent Adorján Napon jutalmazták a Csillagbörtön élenjáró dolgozóit

Delmagyar.hu

Forrás: Szegedi Fegyház és Börtön

A büntetés-végrehajtás napja alkalmából, szeptember 9 -én ünnepséget rendeztek a Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében, ahol Kopcsik Károly bv. dandártábornok, parancsnok huszonkilenc dolgozónak adott át díszoklevelet és tárgyjutalmat. A központi ünnepségen, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási intézetben szeptember 10-én négy dolgozó kapott elismerést lelkiismeretes, megbízható munkájáért a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokától.

Adorján a katonák, követek, kovácsok és börtönőrök védőszentje 304-ben azért szenvedett vértanúságot, mert miközben pogány hitűként üldözte a keresztényeket, a huszonhárom üldözött jóságát és állhatatosságát tapasztalva megtért és keresztény lett.

Az afrikai születésű, Nikodémiában élt katonatiszt megváltozott, amikor látta az üldözött hithű keresztények jóságát. Lelkiismeretes volt és mert dönteni arról, hogy pogányként megkeresztelkedjen. A rendvédelmi szervek tagjai példaképpen tisztelik védőszentjüket, a bátor és rettenthetetlen Adorján kapitányt, aki életét is képes volt feláldozni hitéért és meggyőződéséért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában