Helyi közélet

2024.09.12. 18:00

Márki-Zay Péter: Az átmeneti időkben klímával melegítik majd az óvodákat

Hűtő-fűtő klímákat szerelt be az óvodai és bölcsődei csoportszobákba a nyáron a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Ezekkel az átmeneti időben, amikor még csak egy kicsit kell fűteni, olcsóbban teremthetnek az intézményekben meleget. Erről Márki-Zay Péter a városi tévé Időben című műsorában beszélt.

Kovács Erika

Az átmeneti időszakban klímával fűteni olcsóbb megoldás, mint akár gázkazánnal, távhővel, vagy más megoldásokkal – mondta Márki-Zay Péter.

Márki-Zay Péterék
Márki-Zay Péterék a hideg hónapokra készülnek. 
Fotó: Török János/ Archív fotó

A gazdaságosságot a napelemek adják

Kiemelte, napelemeket telepítettek az összes bölcsődére és óvodára.

Nemcsak arra vigyázunk, hogy gazdaságosan működtessük ezeket az intézményeket, hanem hogy környezetkímélő is legyen. A gazdaságosságot adják a napelemek, a komfortfokozatot pedig a klímák – fogalmazott a vásárhelyi polgármester.

Márki-Zay Péter szerint a következő ciklus feladata

A vásárhelyi polgármester hangsúlyozta, az energiatakarékosságra és a klímaváltozásra való felkészülés a következő ötéves ciklus egyik legfontosabb feladata lesz.

Akkor még nem voltak ilyen meleg nyarak

Mint megírtuk, Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is kritikával illette a Fideszt, hogy az iskolákat nem látták el klímákkal. Az iskolaépületek többsége azonban Hódmezővásárhelyen például az önkormányzat tulajdonában vannak, nem az államéban. Ráadásul a fideszes városvezetés ideje alatt még nem voltak olyan forró nyarak, mint amilyenek az elmúlt években. A Márki-Zay Péter vezette önkormányzat is csak a polgármesterré választása 6. évében látta el a város óvodáit, bölcsődéit klímákkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában