Helyi kultúra

2024.09.12. 19:10

Hagymafesztivál esős időben is lesz

Bármilyen lesz is az időjárás, a hétvégén mindenképp megtartják a város főterén Makó legnagyobb rendezvényét – ígérik a szervezők. A három napos Hagymafesztivál pénteken délután kezdődik.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Pénteken délután 4 órakor, a főtéri nagyszínpadon Luigi koncertjével, majd a Forgatós táncegyüttes bemutatójával veszi kezdetét az idei Hagymafesztivál Makón. A három nap alatt szórakoztató színpadi produkciókkal, családi és gyermekprogramokkal, óriáskerékkel és vidámparki játékokkal, hatalmas vásárral, gasztronómiai különlegességekkel várják a kikapcsolódni vágyókat. Kulturális kísérő programokat is szerveztek. Lesz főzőverseny, bemutatkozási lehetőséget kapnak a helyi sport- és művészeti egyesületek, a sztárvendégek Curtis, az Animal Cannibals és Demjén Ferenc lesznek. 

Hagymafesztivál
A Hagymafesztivál nagy színpadát a makói főtér megszokott helyén állították fel. Fotó: Szabó Imre

Hagymafesztivál a megszokott helyszínen

A programsorozat helyszíne a szokásoknak megfelelően Makó központja lesz. A helyszínen járva csütörtökön délután azt láttuk, a 43-as főútvonal főtéri szakaszát már le is zárták, kihelyezték az árusok sátrait, bódéit és középre a padokat. Az 1991 óta megrendezett fesztivál idei rendezvényére 122 árus jelentkezett szerte az országból. A megszokott helyen felépült a nagy színpad, a Korona parkolójánál a mini óriáskerék is állt. 

Mivel az események nagy részét a szabad ég alatt tartják, a hét eleji borús, esős időjárás miatt a makói témájú közösségi oldalakon többen felvetették: mi lesz, ha megint rossz idő lesz? A választ a szervezők a fesztivál közösségi oldalán adták meg egy rövid videóval, mely szerint esős időben is megtartják a kitűzött programokat. A szervezők egyike egyébként személyesen azt mondta, amikor az előkészületeket szemügyre vettük, hogy optimisták, bíznak a kedvező időjárásban.

Hagymafesztivál
 

Zászlófelvonás, lovas felvonulás, beszédek

A fesztiválnak természetesen hivatalos megnyitója is lesz. Pénteken délután fél 6 előtt 10 perccel zászlófelvonással és lovas felvonulással, majd 6-kor Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, illetve Závogyán Magdolna államtitkár köszöntőjével indul a rendezvény. Mint korábban megírtuk, pénteken hajnal fél egyig tart a zenés program, szombaton éjfélig, vasárnap pedig várhatóan fél 11-ig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában