Szegedi hírek

2024.06.27. 17:13

Sulyok Tamás és felesége megajándékozták a szegedi gyermekonkológia kis betegeit

Magánlátogatásra érkezett a szegedi gyermekonkológiára szerdán Sulyok Tamás köztársasági elnök és felesége, Nagy Zsuzsanna, akik ajándékokkal halmozták el az osztály betegeit és dolgozóit – tájékoztatott csütörtökön az egyetem. Az államfő elismerte a gyermekklinikán folyó színvonalas szakmai munkát.

Delmagyar.hu

Sulyok Tamás és felesége személyre szóló ajándékokat adott át a gyermekonkológia kis betegeinek. Fotó: SZTE

Sulyok Tamás köztársasági elnököt és feleségét Rovó László, az SZTE rektora és Csóka Ildikó stratégiai főigazgató, valamint Bereczki Csaba, a gyermekklinika igazgatója fogadta szerdán az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ gyermekonkológiai és hematológiai osztályán június 26-án.

Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök

Az egyetem csütörtöki közleményében kitértek arra, hogy az államfő találkozott a klinika dolgozóival, az ápolóknak gyümölcskosárral kedveskedett. Látogatásának fókusza a gyermekonkológiai osztály volt. Sulyok Tamás és felesége végigjárták az osztály kórtermeit, beszélgettek az ott gyógyuló gyerekekkel és szüleikkel. A Sándor-palotából minden egyes kis betegnek személyre szóló ajándékok érkeztek. A köztársasági elnök a Reménysugár Alapítvány jótékonysági báljainak fővédnökeként korábban is rendszeresen meglátogatta a klinikát, de államfőként most először járt az egészségügyi intézmény falain belül.

Az egyetem közleménye szerint Sulyok Tamás és felesége a kétórás látogatást követően elégedetten távozott, köszönetet mondott az SZTE rektorának, a gyermekklinika igazgatójának és minden dolgozójának az áldozatos, magas szintű gyógyító munkájukért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában