Szegedi hírek

2024.06.28. 14:45

Így működik a szegedi SBO – VIDEÓ

A Sürgősségi Betegellátó Osztály elsődleges feladata a sürgősségi ellátásra szoruló járó-, illetve fekvőbetegek leggyorsabb, szakszerű és hatékony ellátása – többek között ez is elhangzik abban a videóban amit a szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztály létrejöttének 10. évfordulója alkalmából készítettek.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi SBO évente átlagosan negyvenezer beteget lát el, ami havonta 3300, naponta 120 pácienst jelent. A film bemutatja az osztály működését, illetve felhívják a figyelmet arra is, hogy milyen panaszokkal keressék fel. Az osztálynak például nem feladata tervezett beavatkozásokat, kontroll vizsgálatokat elvégezni. Felhívják arra a figyelmet, hogy az SBO nem helyettesíti, nem pótolja a háziorvost, a szűrővizsgálatokat, krónikus betegségek rendszeres kontrollját. Amennyiben ezekkel a lehetőségekkel élnek a betegek lényegesen csökkenteni lehet a sürgősségi osztályok túlterheltségét. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar megbízásából készült filmből az is kiderül, hogy a legkorszerűbb eszközök állnak az osztály rendelkezésére, amivel akár életmentő beavatkozásokat is képesek elvégezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában