A Hód-Fürdő vezetője kap béremelést, a Médiacentrum ügyvezetőjének nem szavazták meg

2024.06.27. 14:15

Nyolc dolgozót rúgnak ki a vásárhelyi városházáról

A Hód-Fürdő igazgatójának a fizetését havi bruttó 220 ezer forinttal emelte meg a közgyűlés csütörtökön. A Médiacentrum ügyvezetőjének 80 ezer forintos fizetésemelése viszont nem kapta meg a szükséges többséget, így marad a havi bruttó 620 ezer forintja. A Jovány Busz Kft. örülhet, kilométerenként 35 forinttal kap többet a cég. Nyolc városházi dolgozót pedig napokon belül kirúgnak.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

A nyári szünet előtti utolsó rendes közgyűlését tartotta csütörtökön a hódmezővásárhelyi testület. Ha bármiben szükség lesz közgyűlési döntésre, rendkívüli ülést hívnak majd össze. 

A közgyűlés legközelebb szeptemberben tart rendes ülést. Fotó: Kovács Erika

Módosították a város költségvetését

A csütörtöki közgyűlésen 18 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők különösebb vita nélkül, még napirend előtti felszólalások sem voltak.

A közgyűlés elfogadta a költségvetés módosítását, aminek főösszege 14 milliárd 274 millió 771 forintról az állami támogatásokkal és egyéb módosításokkal 15 milliárd 170 millió 322 forintra változott. A rendeletben 31 millió 583 ezer forint általános tartalékba, 30 millió 207 ezer forint pedig céltartalékba került.

A Jovány Busz többet kap

A közgyűlésen beszámoló hangzott el a közigazgatási iroda, illetve a Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ munkájáról. Elbírálták a helyi védelem alatt álló, illetve történeti épületek felújítására beadott pályázatokat, a szikáncsi posta szerződése pedig határozatlan idejűvé vált.

Mint megírtuk, az előterjesztések között szerepelt a Jovány Busz Kft. díjainak emelése. A cég 6,63 százalékos emelést kért, ami kilométerenként 30 forintot jelent. A közgyűlés ezt és az útdíj kilométerenkénti 5 forintját is elfogadta, így június 1-jétől visszamenőleg a 452 forint kilométerenkénti ellentételezési díj 487 forintra módosult.

Hatékonyságnövelésre hivatkoznak a létszámleépítésnél

Lapunk arról is beszámolt, hogy Márki-Zay Péter hatékonyságnövelésre hivatkozva a múlt heti Időben című tévéműsorban létszámleépítésről beszélt. Kiderült, 8 dolgozót rúgnak ki, így a polgármesteri hivatal álláshelyeinek száma 148-ról 140-re csökken, közülük 126-an köztisztviselők, a Munka törvénykönyve hatálya alá tartozó dolgozók létszáma pedig 14 fő.

Miközben 8-an munkanélkülivé válnak napokon belül, az önkormányzati cégvezetők fizetésemeléséről is tárgyalt a közgyűlés. Az idén 410 milliós veszteséggel számoló Hód-Fürdő Kft. cégvezetője jelenleg (az összeg 4 év óta változatlan) bruttó 600 ezer forintot keres, amit januárig visszamenőleg bruttó 820 ezer forintra emeltek. A Médiacentrum ügyvezetőjének fizetése bruttó 620 ezer forint, amit két éve állapított meg a közgyűlés. Ezt 80 ezer forinttal emelte volna meg a grémium, ám ehhez nem volt meg a kellő szavazat. Mindössze 5-en szavaztak igennel (valamennyien Márki-Zay Péter képviselői), a Fidesz-Szeretem Vásárhelyet Egyesület 4 népviselője nemet mondott az emelésre, a Márki-Zay Péter támogatói körébe tartozó Lőkösné Nagy Sarolta pedig tartózkodott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában