Szegedi hírek

2024.06.29. 09:45

Vakon hajszolja a szerelmet Tasnádi Bence

A jövő héten ismét felcsendülnek a Dóm téren Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének fülbemászó dallamai, újra a meséé és a varázslaté lesz a főszerep a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadán. A stáb már gőzerővel próbál Juronics Tamás rendezővel. Harún herceg szerepében most is a Junior Prima-díjas Tasnádi Bence hajszolja a szerelmet a mesés Keleten.

Koós Kata

Tasnádi Bence nagyon várta már a szegedi próbaidőszakot, amelynek nyári tábor hangulata van számára. Fotó: Török János

Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljének ősbemutatóját tavaly nyáron tartották a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az egzotikus mese fülbemászó dalaival, bájos szerelmi történetével és lehengerlő látványvilágával akkora sikert aratott, hogy az idei nyáron újabb hat estén műsorra tűzték. 

Fotó: Tari Robert

Az alkotók már javában próbálnak Szegeden Juronics Tamás Kossuth-díjas rendezővel. Harún herceg szerepében ismét Tasnádi Bence, a Katona József Színház Junior Prima-díjas színésze hajszolja majd a szerelmet vágy által vakítva és vezetve palotákban, bazárban, a rácsok mögött, sőt, még az emberfejeket termő fa sivár és veszélyekkel teli vidékén is. 

– Nagyon vártam már ezeket a heteket, mert tavaly is igen jól éreztem magam. Van egyfajta nyári tábor hangulata a szegedi próbaidőszaknak. Az iskolás táborokra emlékeztet, ahol készültünk a végére valamiféle bemutatóval a szülőknek, de tulajdonképpen egy vakációnak lehetett felfogni – mondta el lapunknak Tasnádi Bence, aki a tavalyi ősbemutató előtt csupán a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásainak hírét ismerte. Ahogy fogalmazott, a Dóm tér gigantikus, négyezer fős nézőterét látva az ősbemutató előtt őt is „tarkón legyintette a drukk”, de rutinjának köszönhetően gyorsan visszanyerte higgadtságát.  

Fotó: Tari Robert

– Nem állítom, hogy egyáltalán nem izgultam, de eléggé megedződtem az elmúlt években. Azt a nyomást nehéz felülmúlni, amekkora a tévés élő showban nehezedett rám, még akkor is, ha nem kerültem szemtől szembe minden nézővel, akik a képernyőn keresztül követték az adásokat – fejtette ki, utalván fellépéseire a Sztárban sztár leszek! című showműsorban. 

Arra is kitért, hogy nagy rajongója a meséknek, noha korántsem az Ezeregy éjszaka történeteit falta gyerekkorában. 

– Én ahhoz a generációhoz tartozom, akik a kacsameséken és a gumimacikon nőttek fel, közte a Micimackóval. Az Ezeregy éjszaka történeteiből is csak a Disney-változatot ismertem, az eredeti keleti mítoszt nem. Persze a world musical sem ahhoz igazodik teljes egészében, nagyon sajátos változatot alkotott a szerzőtrió, de ebben is érvényesül az, amit leginkább szeretek a mesékben, hogy a fantáziánkat tornáztatva, szórakoztató módon tudnak beszélni egészen felnőtt problémákról és alapigazságokról – mondta, majd azzal folytatta, hogy Harún herceg szerepe egyszerre otthonos és kihívást jelentő számára. 

– Rengeteg humor van a zenében, a koreográfiában és a szövegben is. Harún karaktere nem áll távol tőlem. Kicsit lökött és beképzelt. Uralkodói neveltetéséből fakadóan egyes megnyilvánulásai veszélybe sodorják, gyakorlatilag ufóként közlekedik a köznép között – árulta el Tasnádi Bence, aki az előadás jelentős részét kendővel a szemén, vakon tölti a színpadon.

– Árnyakat látok csupán a kendő alól, de muszáj néha kukucskálnom, mert például a kocsit át kell tolnom a színpadon anélkül, hogy bárkit elgázolnék, illetve ki kell találnom vele a sötét takarásba is. Vakot játszani nem könnyű, de cserébe hálás feladat, igazi ínyencség számomra – mondta a színész, aki azt is elárulta, hogy ha a próbaidőszak alatt akad egy kis szabadideje, biztosan fog strandolni és kerékpározni Szegeden.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában