Helyi sport

2024.07.01. 13:46

Valóra vált Ugrai Panna olimpiai álma

A nagyszerű Európa-bajnoki szereplés után eldőlt, Ugrai Panna is tagja lesz a magyar úszóválogatottnak a párizsi olimpián. A Hód Úszó SE sportolója törökországi edzőtáborral készül az ötkarikás játékokra.

Vajgely Pál

Ugrai Panna is párizsi kerettag.

Fotó: Derencsényi István

Két Európa-bajnoki címmel és két ezüstéremmel zárta a belgrádi Európa-bajnokságot Ugrai Panna. A Hód Úszó SE úszója 11 alkalommal állt rajthoz a kontinenstornán, és öt egyéni csúcsot is döntött, a 4x100 méteres női gyorsváltó, valamint a 4x100 méteres mixed gyorsváltó tagjaként pedig Eb-aranyat nyert a vásárhelyiek úszója. 

A magyar szövetség ez eredmények után elfogadta a párizsi résztvevők listáját, amelyen ezzel helyet kapott Ugrai Panna is – a 200 méteren olimpiai szintidővel rendelkező Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) mellett így neki is szoríthatunk majd Párizsban.

Főleg váltókban úsztam jó időket, de egyéniben is sikerült olyan teljesítményt nyújtanom, amivel végül bekerülhettem a váltókba. Mindig is ez volt a nagy álmom, hogy eljuthassak egy olimpiára. Még nem igazán gondolkoztam ezen, egy nap pihenőm volt az Európa-bajnokságot követően, azt a családdal töltöttem, majd másnap már edzésem volt. Nem változtatunk semmin, készülünk tovább ugyanúgy, mint tettem azt eddig, remélem, látszik majd az előrelépés. Eddig a pillangó is benne volt a repertoárban, innentől annyiból jobb, hogy csak egy úszásnemre kell koncentrálnom – mondta lapunknak Ugrai Panna, akinek párizsi felkészülésében majd egy közel kéthetes, törökországi edzőtábor is szerepel. 

Panna már az Eb alatt is elmondta, a váltóban úgy érzi, jobban megy az úszás számára: Párizsban a 4x100, valamint a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjaként versenyezhet. 

Nagyon szeretem a csapatsportágakat, így imádok váltóban úszni, hiszen ott nem egyedül vagyok, hanem négyen állunk rajthoz. Ilyenkor talán egy kicsit kevesebbet gondolkozok, bízom benne, hogy mindez az olimpián is jól sikerül majd – tette hozzá Ugrai Panna.

A párizsi olimpián egyébként már igen hamar megkezdi szereplését a 4x100-as magyar női gyorsváltó. Az ötkarikás játékok megnyitóját július 26-án tartják, ám előtte már több sportágban is megkezdődnek a küzdelmek, míg az úszószámok július 27-i nyitónapján már a női gyorsváltó versenyeit is megrendezik, míg a 4x200 méteres gyorsváltó az augusztus elsején esedékes programban szerepel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában