Jegyzet

2024.06.19. 07:13

Megjött

Suki Zoltán

Megjött, itt van! Igazuk volt a meteorológusoknak, akik amúgy kicsit olyanok mint a politikai elemzők. Mondanak valamit, aztán vagy bejön, vagy nem. Kérem, most bejött! Megérkezett az idei első iszonyatosan meleg nap. Nem tudom, hogy lehet-e ezt hőhullámnak nevezni, de remélem nem lesz ilyen hosszú. Maximum hő-rövidhullám legyen.

És a nagy meleggel együtt újra mindenki a globális felmelegedésről beszél. Természetesen egy csomó mindenkinek igaza van, a globális felmelegedés létezik. Látjuk, érezzük a hatásait.

„A globális felmelegedés a földi klíma átlaghőmérsékletének hosszútávú megemelkedését jelenti, mely magában foglalja a felszíni vizek és a troposzféra hőmérsékletének emelkedését is. Az éghajlatváltozási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás legfőbb okának az emberi tevékenységet nevezi meg.” Ezt a Wikipédia írja a jelenségről.

Vagyis mi csesztünk el mindent, most meg ihatjuk a levét. Ez van. Bár amúgy sokan azt mondják, hogy már mindegy, a folyamat visszafordíthatatlan, de hátha nem!

Én megfogadtam már régebben, hogy figyelek, amire csak tudok. Nem termelek nagyon sok szemetet, alig égetem a villanyt, azt is energiatakarékos égőkkel teszem. Utazni persze muszáj, már csak a munka miatt is, úgyhogy azt nem tudom hanyagolni. 

Szerintem próbálják ki maguk is. Nem nagy meló, tudom, mert lusta vagyok, úgyhogy nekem elhihetik. Meg amúgy a végén még jó érzés, ha belegondolunk, hogy tettünk valamit azért, hogy a következő generáció ne narancsot termeljen a mostani búzaföldeken. Azt persze még érdemes megjegyezni, hogy régebben is voltak nagyon meleg napok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában