Itt a vége

2024.06.26. 23:08

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott az Eb-ről

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

MW

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

Forrás: AFP

Fotó: LLUIS GENE

A magyarok utolsó reménye az F csoport volt, hogy a B-ben két ponttal harmadik vb-bronzérmes horvátokon kívül még egy harmadik helyezettet megelőzzenek, azonban ez nem jött össze, mert a georgiai csapat 2-0-ra legyőzte a már biztos csoportelső Portugáliát. A hat csoport első és második helyezettjei mellett a négy legjobb harmadik került a legjobb 16 közé.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai ezúttal a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

A harmadik helyezettek tabellája:
1. Hollandia     3   1  1  1   4-4  4 pont
2. Georgia       3   1  1  1   4-4  4
3. Szlovákia     3   1  1  1   3-3  4
4. Szlovénia     3   -  3  -   2-2  3
------------------------------------------
5. MAGYARORSZÁG  3   1  -  2   2-5  3
6. Horvátország  3   -  2  1   3-6  2
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában