Jegyzet

2024.03.07. 13:15

Tovább fokozó tabi

Tábori Szilvia

Véletlenül, egy apróbb baleset miatt derült ki, hogy a még mindig meglehetősen fitt, 80 esztendős Juli néni sok tízezret fizet minden negyedévben postai futárral érkező csomagjáért. Szinte kitépte a kezemből az aktuális, akadályoztatása miatt hozzám vándorolt szállítmányt. Gyors mozdulatokkal nyitotta, miközben magyarázott: egyet a látására, kettőt a memóriára, felet az izületeire, napi kettőt a szívére, 12 cseppet az emésztésre, 3 kortynyit pedig a mája kedvéért. Ennyit bevenni kell, de van, amit kenni. Jó alaposan. De van ajándék is, egy izületvédő kenőcs, amiből, mint kiderült, már egész rakás sorakozott a kredenc felső polcán. Sőt, már a szembe szomszéd Géza bácsi térde sem sajog annyira, mi több, Juli néni lányának, annak lányának és annak lányának sem kell tartani bokaficam miatti fájdalomtól. 

Magyarázta azt is, hogy az egészségmegőrző cég képviselője roppant kedves, mindig időben telefonál, nehogy elfogyjon a néni készlete. Juli néni pedig hálás, rendre meghallgatja a következő mindenképp ajánlott étrendkiegészítőről szóló beszámolót, amely arra hivatott, hogy az előzőleg rendelt hatását fokozza. Következőleg pedig egy, az előző előző hatását még tovább fokozó lesz majd, mondta. Bólogatott boldogan.

És mindezt anélkül, hogy Juli néni órákat töltött volna internetes böngészéssel, amiből ugye – ugyancsak ritkán – sül ki jó. A szakszerű egészségügyi lapok elé, közé, fölé tolakodó online tartalmak a világhálón is elérik céljukat: önhatalmú, kétségbe vonhatatlan öndiagnózisok sora nyomán az étrendkiegészítők biznisze tovább szárnyal. Az utat pedig korosztályra való tekintet nélkül megtalálják. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában