Jegyzet

2024.01.25. 11:24

A gyűrű urai

Szabó Imre

Három év után úgy tűnik, végleg elcsitultak a hullámok a honi abszurd humor koronázatlan királya, Galla Miklós gyűrű-ügyében – a történet ráadásul happy enddel zárult.

Aki már nem emlékszik rá, annak felidézem az előző részek tartalmából, hogy eredetileg úgy volt, Galla kapja 2021-ben a Karinthy-gyűrűt. Ezt aztán utólag, de még az átadás előtt visszavonták tőle. Az indok állítólag az volt, hogy az egyik fellépését altesti produkcióval fűszerezte, ami úgymond méltatlanná tette a díj szellemiségéhez. Galla szerint ugyanakkor a meztelenség a művészet természetes része, és nyílt levelek sorát írta különböző illetékeseknek, még magának Orbán Viktornak is, követelve a szerinte neki járó kitüntetést. Hiába – viszont mindezzel akkora médiafigyelmet kapott, mint még talán egyetlen produkciójával sem. 

A gordiuszi csomót végül a helyette kitüntetett Laár András vágta át, és kollégájának ajándékozta a gyűrűt. Galla a gesztust pár napja, egy műsorában hozzá illő szellemességgel köszönte meg. Azt mondta, ő az egyetlen, aki Laártól kapta meg, ezért számára különösen értékes a díj. 

A hercehurcának ráadásul lett egy váratlan pozitív következménye. A két humoristának, akik valaha együtt dolgoztak, aztán külön utakon jártak, újjáéledt a barátsága. A napokban Laár közösségi oldalán jelezte: találkoztak, jót beszélgettek, s ennek eredménye várhatóan egy új, közös est lesz. A bejegyzést illusztráló fotón az látható, amint Galla visszaadja a gyűrűt Laárnak – persze csak azért, hogy megnézze és felpróbálja egy rövid időre. Aztán Galla visszatette oda, ahonnan elővette: a táskájából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában