A baleset helyszínén emlékeztek meg a szegedi birkózóról – Galéria

delmagyar.hu

A baleset helyszínén emlékeztek meg a szegedi birkózóról.

Fotó: Török János

Huszonnyolcadik életévében halálos autóbalesetet szenvedett a Csepel, a Dunaújváros és a Szeged egykori válogatott birkózója, Kardos Róbert 

– közölte a Magyar Birkózók Szövetsége közösségi oldalán ma délután. A fiatal sportoló volt ugyanis az, aki életét vesztette ma délelőtt a Sándorfalvi úton miután egy fának csapódott.

A hír az egész várost megrázta, sőt, országos lapok is beszámoltak a történtekről. Nem véletlenül, hiszen sokan szerették, kedvelték Robit, akinek nagyon sok barátja volt, valamint a sportolók körében is kedvelt személyiség volt. Mindez jól látszott kedd este is, amikor mintegy 60-70 autóval, motorral vonultak ki az eset helyszínére megemlékezni a fiatalra a Makkosházi körúti Alditól indulva, majd mécsest gyújtva.

Családtagok, barátok, sporttársak búcsúztak el a férfitól, aki 2013-ban felnőtt országos bajnoki címet szerzett a szabadfogású 55 kilogrammosok között, ugyanebben az évben a junior világ- és Európa-bajnokságon, valamint a budapesti felnőtt-világbajnokságon is magára ölthette a címeres mezt.

Legjobb nemzetközi eredményét 2017-ben, a szombathelyi U23-as kontinensbajnokságon érte el, ahol nyolcadik helyezett lett a szabadfogású 61 kilogrammosoknál. Aktív birkózópályafutását követően is a küzdősport szerelmese maradt, ketrecharcosként sportolt a Sárközi MMA Team tagjaként. Edzője, Sárközi Róbert közösségi oldalán a következő szavakkal búcsúzott a kiválóságtól:

 Soha nem feledlek Harcosom. Szívem szakad

Az 1995-ös születésű fiatal idén augusztusban ünnepelte volna 28. születésnapját. Nyugodjon békében!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában