Csökkennek a számlák

2024.09.16. 20:13

180 milliós energetikai korszerűsítés Tiszaszigeten

A Szent Antal Katolikus Általános Iskola, a Vedres István Faluház, a Gazdaház, a sportöltöző, a polgármesteri hivatal rezsiszámlái is csökkenhetnek a jövőben Tiszaszigeten. A település ugyanis több mint 180 millió forintot nyert pályázaton energetikai korszerűsítésre.

Suki Zoltán

– Gratulálok Ferenczi Ferenc polgármesternek a sikeres energetikai pályázathoz, és ahhoz, hogy Tiszasziget az elmúlt tizenöt évben is folyamatosan fejlődött – mondta hétfőn a Vedres István Faluházban Mihálffy Béla. Az országgyűlési képviselő elmondta azt is, hogy az energetikai korszerűsítés után a településnek több pénze marad arra, amelyet a helyiekre költhet, akár szociális ellátásként is.

Öt önkormányzati épületet korszerűsítettek. Fotó: Gémes Sándor
Öt önkormányzati épületet korszerűsítettek. Fotó: Gémes Sándor 

A faluházban azért tartottak ünnepséget, mert a tiszaszigeti önkormányzat több mint 180 millió forintot nyert pályázaton energetikai korszerűsítésre, amelyet vissza nem térítendő támogatásként kaptak.

– Tiszasziget életében egy újabb mérföldkőköz értünk, hiszen öt önkormányzati épületet tudtunk korszerűsíteni a TOP Plusz programban. A munkák az év elején kezdődtek, és most fejeződtek be, vagyis a kivitelezők mostanra mindennel elkészültek 

– mondta az ünnepségen Ferenczi Ferenc. A polgármester beszélt arról is, hogy a Szent Antal Katolikus Általános Iskolára költötték a legtöbbet, 58 millió forintot. Ebből napelemes rendszert építettek ki és hőszivattyúkat telepítettek.

– Úgy gondolom, hogy Tiszasziget büszke lehet arra, hogy a diákjaink nyáron klimatizált környezetben, télen pedig jól fűtött intézményben tanulhatnak – fogalmazott a polgármester.

A pályázati pénzből napelemeket szereltek a polgármesteri hivatalra is, ahol ugyancsak levegő és vízszivattyúkat telepítettek. Hasonló munkákat végeztek el a Vedres István Faluházon is, amelynek a födémrendszerét is leszigetelték.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a sportöltözőnk is megújult. De kiemelném a Gazdaházat is, ahol a napelemeken és a hőszivattyúkon kívül padlófűtést is telepítettek

 – tette hozzá Ferenczi Ferenc.

A pályázatot egyébként a A Csongrád Megye Fejlesztéséért Nkft. segítségével sikerült megvalósítani, amelynek a munkatársai összedolgoztak a tiszaszigeti önkormányzat dolgozóival. 

Ferenczi Ferenc még annyit elmondott, hogy minden beruházást az eredeti tervek szerint sikerült megvalósítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában