Élénkül az illegális migráció

Vasárnap 11 határsértőt tartóztattak fel Magyarországon, köztük marokkói, szír és török állampolgárnak valló személyeket.

Suki Zoltán

Vasárnap összesen 11 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében 5, Győr-Moson-Sopron vármegyében 6 migránst találtak. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanaznap rendőrök a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 83 embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben. 

Röszke, határ, migráns,illegális
Megint érezhetően több a határsértő. 
Fotó: Csudai Sándor

A rendőrség arról is beszámolt, hogy a hétvégén összesen hetvenkettő határsértővel szemben intézkedtek. A honlapjukon közzétett statisztika szerint pénteken 16, szombaton 45, vasárnap pedig a már említett 11, jogellenesen az országban tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt héten az ország területén 207 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 2-tól 8-ig – a feltartóztatottak száma 263 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 25 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt öt gyanúsított ellen indult büntetőeljárás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában