Kilenc lakást ad el a város

Ismét lakáseladásba kezdett a szegedi városvezetés. Legalábbis ez derült ki a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottsága elé tett előterjesztésből. A mostani csomagban kilenc lakás szerepel, ráadásul nem is akárhol.

Suki Zoltán

Szinte mindegyik meghirdetett lakás Szeged legszebb helyén, a belvárosban, vagy annak közvetlen közelében van. 

lakás, bérlő, ingatlan
A legjobb helyeken lévő lakásokat adják el. Fotó: Karnok Csaba 

De nézzük is, milyen ingatlanoktól szabadul a városvezetés!

A jelenlegi bérlőnek 88 millió 600 ezer forintért eladnák a Dugonics tér 11. szám alatti 122 négyzetméteres lakást. Ennél a lakásnál is van egy kitétel. Ha a vevő vállalja, hogy felújítja a homlokzatot, akkor azt az önkormányzat támogatja. Vagyis eladják a lakást, és visszaadnak egy kis pénzt a homlokzat felújítására.

A második legdrágább önkormányzati tulajdonú ingatlan a Dózsa utcában van. Azért a 105 négyzetméteres lakásért 72 millió forintot kérnek. De eladnak ingatlanokat a Fekete sas, és a Kölcsey utcában, valamint a Honvéd téren is. 

Korábban megírtuk, hogy Botka László polgármester nem győzi mondani, amikor csak tudja, hogy Szeged szociális város, és hogy már több mint nyolcszáz felújított önkormányzati bérlakást adtak át a használóiknak. Mindez szép és jó, de közben folyamatosan fogy a város vagyona azzal, hogy rendszeresen adnak el ingatlanokat. Akkor kilenc üres lakást jelöltek ki eladásra. Ez, és a mostani eladások is különösen annak fényében érdekesek, hogy Szegeden az egekben vannak az ingatlanárak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában