Jövő héten startol az Őszi Kulturális Fesztivál

Jövő héten indul Szeged legnagyobb kulturális programkavalkádja természetfotó-kiállítással és az egyetemi rektori épület fényfestésével. A 28. Őszi Kulturális Fesztivál egyik újdonsága a Radnóti Miklós emlékséta lesz a belvárosban október 2-án.

Koós Kata

Könyvbemutatók, koncertek, színházi előadások, kiállítások és tudományos előadások sokaságát kínálja idén is a Szegedi Tudományegyetem 28. Őszi Kulturális Fesztiválja. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese a szerdai, beharangozó sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a fesztivál ezúttal sem csak az egyetemi polgároknak, hanem Szeged teljes lakosságának kínál programokat. A kulturális programkavalkádból két újdonságot emelt ki. Elsőként a Szegedi Nemzeti Színház és az egyetem közös projektjeként megvalósuló 12 dühös ember című előadást. Majd pedig a Radnóti Miklós emléksétát, amelyet a Radnóti-gimnázium rendez Szeged belvárosában október 2-án 13 órától.

Őszi Kulturális Fesztivál, Szegedi Tudományegyetem, Radnóti Gimnázium
Péter Lea versmondó, Nagy Anett, a Radnóti-gimnázium igazgatója, Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese és Tajti Gabriella kulturális irodavezető számolt be az Őszi Kulturális Fesztivál programjairól. Fotó: Koós Kata

Nagy Anett, a gimnázium igazgatója elmondta, hogy az intézmény 1950 óta viseli a tragikus sorsú költőóriás nevét, emléke előtt minden évben tisztelegnek. Az iskola tavaly ünnepelte fennállásának 125. évfordulóját, amelynek apropóján emléktúrát rendeztek Abdára, ahol megismerkedtek Tóth Péter Lóránt versvándorral, aki maga is végigjárta az erőltetett menet útvonalát Bortól Abdáig. A versvándor is részt vesz majd az október 2-i szegedi emléksétán, amely a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumnál rövid ünnepséggel indul, majd a Móra Ferenc Múzeumnál Péter Lea Latinovits-díjas versmondó vezényletével közösségi versmondással folytatódik, az SZTE Rektori Hivatal érintése után pedig a Radnóti Caféban koncerttel zárul. 

Tajti Gabriella főszervező, az SZTE Kulturális Iroda vezetője elmondta, hogy a fesztivál hivatalos megnyitóját október 1-jén 18 órakor tartják a rektori épületben, a nyitóprogram Potyó Imre természetfotó kiállításának megnyitása lesz. Majd a hagyományokhoz híven este fél nyolctól indul a Dugonics téri épület látványos fényfestése, amely alatt a zenei aláfestésről a Belmondo együttes gondoskodik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában