Tizenöt évet kértek a fiatal szegedi lányt félholtra verő férfira (Videó)

Tizenöt évre küldené fegyházba az ügyészség azt a férfit, aki tavaly nyáron majdnem halálra vert egy fiatal lányt Szegeden. A Szegedi Törvényszéken szerdán tartott előkészítő ülésen a férfi nem tett vallomást, a védelem enyhítene a bűncselekmény minősítésén. Így az ügy rendes tárgyalással folytatódik jövő januárban.

Suki Zoltán

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlet vádjával állt szerdán bíróság elé az a férfi, aki félholtra vert tavaly nyáron Szegeden egy fiatal lányt. A Szegedi Törvényszéken tartott előkészítő ülésen az ügyész röviden ismertette a vádat. Eszerint a lány tavaly nyáron az egyik éjjel tartott hazafelé, amikor a férfi a Feketesas utcában elkezdte követni. Közben folyamatosan beszélt hozzá, azonban a lány folyamatosan haladt tovább, visszautasítva a közeledését. A fiatal, vékony testalkatú nő elutasítása miatt a vádlott felidegesítette magát, félmeztelenre vetkőzött és ismét elindult utána. 

emberölési kísérlet, támadás, fegyház
Majdnem belehalt a brutális támadásba a fiatal lány. Mindössze azért támadták meg, mert nem állt szóba a vádlottal. Fotó: DM 

Szó nélkül ütött

Amikor a közelébe ért, szó nélkül, váratlanul, hátulról nagy erővel, kézzel tarkójánál fejen ütötte. Az ütés miatt a lány azonnal eszméletlenül, magatehetetlenül hanyatt a járdára zuhant. Ezután a támadó a védekezésre képtelen fiatal fölé hajolt és további 10-15 nagy erejű ökölcsapással megsorozta a fejét, majd a vállánál fogva a magatehetetlen testet többször felemelve a betonjárdához csapta. Ettől a koponya hátsó része többször a betonnak csapódott minden tompítás nélkül.

Folytatta a tombolást

Később a továbbra is magatehetetlen áldozatot először a karjába, majd a vállára vette úgy, hogy a fej a válláról lelógott, jobbra-balra csapódott és a testtel elindult a Kazinczy utcába úgy, hogy útközben a lány fejét a templom téglakerítésének falán is végighúzta. Közben járókelők figyeltek fel az esetre. Ekkor a férfi a testet bedobta a templom oldalfalában kialakított beugró imafülkébe és magára hagyta. A lány életét kizárólag a helyszínre érkező orvosi segítség mentette meg.

Tizenöt év a tét

A főügyészség a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt tizenöt évre fegyházba küldené. A vádlottnak az előkészítő ülésen lehetősége lett volna vallomást tenni, és elfogadni az ügyészség indítványát, azonban ezzel nem élt. A védője azt mondta, hogy nem értenek egyet a vádirattal, és a bűncselekmény átminősítését kérné, életveszélyt okozó testi sértésre. A védelem vitatja, hogy valóban olyan súlyos volt a támadás, szerinte nem voltak fejet ért ütések. Az ügyvéd azt is közölte, hogy védence 10 millió forint sérelemdíj azonnali megfizetését vállalja. Erről majd később döntenek.

Mivel az előkészítő ülés nem hozott eredményt, az ügy januárban folytatódik. Akkor tanúkat, orvos- és elmeorvos szakértőket hallgat majd meg a bíróság, és a térfigyelő kamerák felvételeit is megnézik. Addig a jelenleg 27 éves férfi letartóztatásban marad. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában