Szegedi hírek

2023.04.14. 14:40

Kétmilliárd forintos foglalkoztatási program indult

Címkék#Szeged

Elsősorban a hátrányos helyzetűeknek és az inaktívak indult több mint kétmilliárd forintos uniós és hazai forrásból foglalkoztatási program indult Csongrád-Csanád vármegyében. A program tervezésekor gondoltak a gyed-ről, gyes-ről, gyet-ről visszatérő, vagy a gyermeket egyedül nevelő felnőttekre is.

Suki Zoltán

Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy foglalkoztatási program indult vármegyénkben. Fotó: Gémes Sándor

Újabb komoly munkaerőpiaci felzárkóztatási programról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke. Gémes László elmondta, hogy a projekt célja a vármegyei foglalkoztatás támogatása a munkaerő-kereslet és kínálat összehangolása a térségi együttműködésre, igényfelmérése és tervezése alapozva.

Fotó: Gémes Sándor

Róth Márton főispán pedig arról beszélt, hogy a projekt tervezésekor, 2021-ben Csongrád-Csanád vármegye hatvan településén csaknem 396 ezren éltek. A vármegye 15-74 év közötti népességének 64 százaléka, 190 ezer ember volt gazdaságilag aktív. Közülük 186 ezren foglalkoztatottként, 4,7 ezren munkanélküliként jelentek meg a munkaerőpiacon. A foglalkoztatási ráta 62,5 százalékos volt, míg a munkanélküliek aránya 2,4 százalék. Ez a hatodik legkedvezőbb adat volt a vármegyék rangsorában.

Fotó: Gémes Sándor

A főispán kitért arra is, hogy aktív eszközökkel segítik a munkát vállalni szándékozó 30 év feletti hátrányos helyzetűek, az inaktívak, valamint a GYED-ről, GYES-ről, GYET-ről visszatérő, vagy a gyermeket egyedül nevelő felnőttek visszatérését a munkaerőpiacra.

A kormányhivatal munkatársai mentorlással, információnyújtással és tanácsadással segítik munkába állásukat. A munkaadóknak pedig az új munkavállaló felvételéhez bér- és mobilitási támogatásokat adnak. A közvetlen támogatási források várhatóan ősztől lesznek elérhetők a munkáltatók és a foglalkoztatottak számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában