Döntőbe jutottak Németországban

2024.08.24. 20:36

Pick Szeged: Apelgren győzelemmel mutatkozott be a kispadon

Magabiztos győzelemmel mutatkozott be Michael Apelgren vezetőedző. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egy félidő után 13–10-re vezetett a német Melsungen ellen a németországi Kasselben, végül 27–23-ra nyert. A vasárnapi döntőben 15.30-tól az Industria Kielce lesz a Tisza-partiak ellenfele, miután a lengyel együttes 31–28-ra legyőzte a Magdeburgot.

Becsei Dávid

Michael Apelgre győzelemmel mutatkozott be a Pick Szeged vezetőedzőjeként.

Fotó: Gémes Sándor

Borut Mackovsek betegség, Sebastian Frimmel pedig kisebb sérülés miatt kihagyja a németországi felkészülési tornát a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával. Ott volt viszont a keretben a hat új igazolás, közülük az izlandi irányító, Janus Smárason lőtte a csapat második gólját, míg a kapuban Tobias Thulin kezdett.

Mario Sostaric (képükön) és Marin Jelinic volt a Pick Szeged legeredményesebb góllövője a Melsungen ellen, 7-7 találattal.
Mario Sostaric (képükön) és Marin Jelinic volt a Pick Szeged legeredményesebb góllövője a Melsungen ellen, 7-7 találattal.
Fotó: Karnok Csaba – archív

Sostaricé az első gól

A szegedi klub tudósítása szerint az első edzőmeccs első Pick-gólját Mario Sostaric szerezte, miután Magnus Röd zseniális átadását követően Bánhidi Bence harcolt ki hétméterest. Magához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti együttes, a hetedik percben előbb Sostaric, majd Jelinic talált be, ezek után már 5–2 állt az eredményjelzőn.

A friss szerzemény, a svéd Európa-bajnok Tobias Thulin kezdett a kapuban, nem is rossz teljesítménnyel. A 18. minutumra alakult ki a legnagyobb különbség, ekkor 9–5-re vezetett a Szeged. Számottevően nem változott a különbség, egy félidőt követően 13–10 volt a magyar együttes javára.

Mikler Roland váltotta a második félidőre Thulint a kapuban. A napokban érdekes nyilatkozatot tevő magyar kapus fontos védéseket mutatott be, így előbb visszaállt a korábbi négygólos különbség, majd a 37. minutumra már 17–11-re lépett el az OTP Bank-Pick Szeged.

Bár a 44. percben 18–15-re zárkózott fel a német bajnokság legutóbbi kiírását ötödik helyen záró Melsungen, védekezésének köszönhetően a Szeged két gyors góllal stabilizálta előnyét.

Döntőben a Pick Szeged

Az utolsó öt percbe 24–21-es Pick-előnnyel léptek be a csapatok. A hajrában sem forgott veszélyben a Pick Szeged győzelme, így Michael Apelgren sikerrel mutatkozott be az ötszörös magyar bajnok kispadján.

Kielce–OTP Bank-Pick Szeged döntőt rendeznek Kasselben, miután a lengyel csapat a Magdeburgot győzte le 31–28-ra, míg a szegediek a házigazda Melsungent 13–10-es első játékrész után

MT Melsungen (német)–OTP Bank-Pick Szeged 23–27 (10–13)
Férfi kézilabda, Probonio Sommermarchen Turnier, elődöntő. Kassel, 2500 néző.
Melsungen: Simic –  Kastening, Kristopans 5, Sípos 1, Mandic 1, Mensing 2, Balenciaga 2. Csere: Morawski (kapus), Drosten 2, Cavalcanti 2, Darmoul 7, Barrufet 1, Wolf. Vezetőedző: Roberto García Parrondo.
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – Sostaric 7/4, Röd, Smárason 2, Bánhidi 1, Bodó 4, Jelinic 7. Csere: Mikler (kapus), Toto, Kalaras, Bogojevic 1, Garciandía 2, Kukics 3, Szilágyi.  Vezetőedző: Michael Apelgren.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.
Hétméteres: 1/0, ill. 4/4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában