Két szegedi szerepelt a négypárevezős egységben

2024.08.28. 11:10

Ifjúsági vb: ötödik hely a B döntőben

A kanadai St. Catherines-ben rendezett ifjúsági evezős világbajnokságon az MVM Szegedi VE két versenyzője szerepelt. Hajdu András és Hajdu Márton a középdöntőből nem jutott az A fináléba, a B döntőben pedig az 5., összesítésben a 11. helyet szerezték meg.

Mádi József

A két szegedi, Hajdu András (balról) és Hajdu Márton B döntős evezéssel térhetett haza a vb-ről.

Nagyon jól sikerült az előfutam, aztán az elődöntő már nem igazán, hiszen a magyar ifjúsági férfi négypárevezős egységnek négy tizedmásodpercen múlt az A döntőbe jutása. Szoros versenyben volt végig az ír csapattal a két szegedit, a testvérpár Hajdu Andrást és Hajdu Mártont foglalkoztató hajó a harmadik, még továbbjutást érő helyért, ám mivel az íreknek minden támadásra volt válasza, így a szigetországiak megtartották a második 500 méteren megszerzett előnyüket a finisben is, a magyarok pedig a negyedik helyen zártak.

A B döntő előtt nehéz helyzetbe került az egység, mert Rigó Barnabás az elődöntőt követően lebetegedett. Rigó már az elődöntőt is betegen vállalta, a kikötéskor szinte nyelni sem tudott, mint kiderült, vírusos torokgyulladással küszködött. A B döntőre az eredetileg egypárevezősben induló klubtársa cserélt helyet vele, így a csapat Hajdú András, Hajdú Márton, Kup Barnabás, Mózes Márk (Szegedi Vízisport Egyesület, Szegedi Vízisport Egyesület, Csepel Evezős Klub, Csepel Evezős Klub, edző: ifj. Pergel László) összeállításban vágott neki a küzdelemnek a hetedik helyért.

A szám B döntőjében 500 méter után a mezőny élén eveztek a mieink, majd fokozatosan leszakadva az ötödik helyen találták magukat. A hajrá kezdetekor a kínai egység még lőtávolon belül volt, de nem sikerült előrébb lépniük a srácainknak. Svájc, Anglia, Franciaország, Kína, Magyarország, USA lett a végső sorrend. A B döntőben megszerzett ötödik hellyel összesítésben a 11. helyen végeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában