Szegedi hírek

2024.08.24. 15:30

Komoly dugók lesznek a Bertalan-hídon

Ismét dolgoznak majd a Magyar Közút munkatársai a szegedi Bertalan-hídon, nem is akármeddig. Két hónapig lesznek forgalomkorlátozások azért, mert cserélik a dilatációs szerkezetet. Ez alatt az idő alatt mindkét irányban egy-egy sávon lehet majd közlekedni.

Suki Zoltán

– A 43-as főúton található szegedi Bertalan Lajos Tisza-hídon külső szakemberek bevonásával augusztus 26-a, hétfőtől 3 darab dilatációs szerkezet cseréjét végzik el. A munkavégzés a tervek szerint két hónapot fog igénybe venni. A forgalom ez idő alatt mindkét irányban 1-1 forgalmi sávon haladhat majd a híd teljes hosszán. A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet – írta lapunknak küldött közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Még nincs torlódás a hídon, de ez már nem sokáig lesz így. Fotó: Karnok Csaba
Még nincs torlódás a hídon, de ez már nem sokáig lesz így. Fotó: Karnok Csaba 

Vagyis legalább két hónapig hatalmas torlódások lesznek a hídon, mindkét irányba. 

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető közölte lapunkkal, hogy a híd felújítása 2003-ban készült el.

– A szükséges karbantartási munkákat társaságunk folyamatosan és ütemezetten végzi azóta is. Az elmúlt két évben 3 darab dilatáció javítása történt meg egy forgalmi sáv szélességben. Ezen kívül a járda aszfaltburkolatát lokálisan javították szakembereink – mondat az osztályvezető.

Megtudtuk azt is, hogy az azt megelőző években több nagy beavatkozás során az egyik szélső főtartó gerendát cserélni kellett, továbbá mindkét oldalon a támfal előtt betonnal történő megerősítése is elvégezték. Az önkormányzattal közös kezelésű korlátok festését összehangolták valósították meg. 

Ahogy írtuk, most a 8 darab dilatációból 3 cseréje fog megtörténni, ami a teljes keresztmetszetet érinti, így ezt több ütemben fogja a kivitelező végrehajtani. 

A tervek szerint beütemezik a keresztező útszakasz gerendái alá egy védőháló felszerelését is. A maradék 5 dilatáció állapota jelenleg kielégítő. A hídon az előírásoknak megfelelően végeznek ellenőrzéseket, ha szükséges válik, akkor ezeket is kicserélik majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában