Helyi közélet

2024.08.24. 21:30

Ez történt ma a térségben – 2024. augusztus 24.

Delmagyar.hu

Téglagyári kubikok: a középső gödör szinte teljesen kiszáradt

Borzalmas látványt nyújtanak Hódmezővásárhelyen a téglagyári tavak. Van, amelyikben már alig van víz. Ha marad az aszályos idő, jövőre az átvonuló madarak kénytelenek lesznek elkerülni a kedvelt fészkelőhelyüket. A téglagyári kubikok veszélyben vannak.

A „szálloda” exkluzív berendezése nádszálakból, tobozokból, lyukacsos téglákból készült

A Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület egy régi, csúnyácska, a környezetet csúfító villamossági szekrény átalakításával a beporzók szaporodását segíti elő. Egy kis munkával tetszetős rovarhotel készült belőle.

Megújult a színház földszinti nézőtere

Felújították a Szegedi Nemzeti Színház földszinti nézőterét. A székek farészeit lecsiszolták, az ülő részeket újraszivacsozták és kárpitozták, a padlót pedig csiszolták, lakkozták. Mindezt 15 millió forintból, köszönhetően annak, hogy nem külső cégre bízták a kivitelezést, hanem házon belül oldották meg.

Nyílt kiképzési napot tartottak

Éleslövészettel egybekötött nyílt kiképzési napot tartott katonai programelemekkel kiegészítve szombat délelőtt a dóci lő- és gyakorlótéren a honvédség.

Kiállították Borbála köténygyűjteményét

A szombati üllési lecsófőző verseny és családi nap üde színfoltja volt a rendezvénynek helyet adó Déryné Művelődési Ház és Könyvtárban megrendezett színvonalas kötény- és kerámiakiállítás. Külön öröm, amikor az ember régi ismerősbe botlik egy kiállításon.

Nem sikerült a továbbjutás Jáhni Zsófiáéknak a bécsi 3×3-as Eb-n

Egy utolsó másodperces kosár okozta Jáhni Zsófiáék vereségét a bécsi Eb első meccsén. Később a címvédő ellen nem sikerült a bravúr a magyar női 3×3-as kosárlabda válogatott számára, amely így búcsúzott az Eb-től.

Szőke András kóstolta a lecsót Üllésen

Idén is megrendezték az üllési lecsófőző versenyt és családi napot, és néhány év szünet után ismét Szőke András filmrendező, színész, masszőr, rádiós műsorvezető érkezett a faluba sztárvendégnek és zsűrielnöknek. Szőke szavalt és egy Kossuth-díjas fotóművész barackos lecsójáról is mesélt szombaton.

Magyar kupa: Véleményes góllal maradt alul a Tiszasziget az NB III.-as ellenfelével szemben

Többnyire eltüntette az osztálykülönbséget a Tiszasziget az ESMTK ellen. A Mol magyar kupa 2. fordulójában ugyan nagyot harcolt Bány Tamás csapata az NB III. egyik meghatározó csapata ellenében, de végül a fővárosiak jutottak tovább.

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában