Helyi sport

2024.08.24. 20:22

Szedeák: Amerikai center érkezett

Amerikai légióssal erősített a szegedi férfi kosárlabdacsapat. Az SZTE-Szedeák bejelentette, hogy szerződést kötött a 29 éves amerikai centerrel, Alan Herndonnal.

Alan Herndon érkezik center posztra a Szedeákhoz.

Fotó: fiba.com

Megvan az SZTE-Szedeák légiós centere a következő szezonra. A szegedi klub közösségi oldalán jelentette be, megegyezett az ötös poszton bevethető Alan Herndonnal. A 29 éves amerikai játékos az előző idényt egy térdsérülés miatt kihagyta, korábban a finn, a lengyel  a holland élvonalban is remek teljesítményt nyújtott.

SZTE-Szedeák
Alan Herndon az SZTE-Szedeák új centere.
Fotó: Proballers.com

A 206 centiméter magas center utolsó csapata a finn BC Nokia volt, amelyben a 2022-23-as idényben 13 pontot, 7.5 lepattanót és 1.5 gólpasszt átlagolt, ráadásul center létére (akárcsak a korábbi állomáshelyein) a triplát is remekül, 39 százalékos hatékonysággal dobta.

Alan játéktudása és európai tapasztalata nagyon sokat érhet a fiatal csapatunknak. Hosszan beszélgettem vele telefonon, rendkívül pozitív személyiség, aki motivált volt, hogy hozzánk jöhessen és a sérülése után gyógyultan várja a közös munka kezdetét – mondta az új igazolásról Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A szegediek korábban két amerikai légiós szerződtetését jelentették be, Kobe Langley, valamint DeAndre Davis érkezik a Szedeákhoz, amely augusztus 31-én, pénteken a szerb BKK Radnicski ellen játssza majd első felkészülési mérkőzését az újszegedi sportcsarnokban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában