Farkas Martin Magyarország Tehetsége Díjat kapott

2024.06.27. 09:00

Nem ismert lehetetlen az NLG tanulója

Legyen szó úszásról, teniszről, atlétikáról, vagy éppen tanulásról, Farkas Martin, a vásárhelyi Németh László Gimnázium 10. osztályos diákja képes mindenhol helytállni. Céltudatos munkájáért idén elnyert a Magyarország Tehetsége Díjat és a Tankerület Büszkesége elismerést is.

Tábori Szilvia

Farkas Martin mindent megtesz kitűzött céljai eléréséért. Fotó: Németh László Gimnázium

A sport egyszerre erősít fizikálisan és mentálisan, tanít meg közösségben dolgozni és átlépni határainkat Gyurta Dániel olimpiai bajnok szerint. Az egyik legsikeresebb magyar mellúszó személyesen, helyi események nagyköveteként gyakran támogatja a hódmezővásárhelyi sportoló diákokat. Így volt ez többek között azon a díjátadón is, amelyen a Tankerületi Központ ismerte el legsikeresebb tanulóit. A Hódmezővásárhelyi, Makói, Szentesi és Csongrádi járásokba tartozó intézmények 10 ezer diákja közül 12 tanuló kimagasló érdemeit méltatták. Egyikük Farkas Martin, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola 10. osztályosa, akit kiemelkedő tanulmányi és sportolói munkájáért  Magyarország Tehetsége Díjjal is kitüntetett a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága. 

Árva László, a Németh László Gimnázium igazgatója és Farkas Martin kitüntetett országos bajnok. Fotó: Németh László Gimnázium

Alázat és kreativitás

Míg Gyurta Dániel a fair play sportolói hozzáállást, a saját és az ellenfél teljesítménye felé tanúsított tiszteletet emlegeti gyakran a diákoknak, Nagy Benjámin, az Eurosport kommentátora a tankerületi díjátadón az alázatot emelte ki az elismert sportolók egyik fő jellemvonásaként. 

A tótkomlósi Martin gimnáziumi oktatói szerint egyszerre alázatos és sokoldalú egyéniség, naprakészen tájékozott a világról, rendkívül racionális, kreatív gondolkodású fiatalember, aki fiatal kora ellenére már most érdeklődik a gazdaság, az üzleti élet és a személyiségfejlesztés iránt. Folyamatosan megvalósítandó célokat tűz ki maga elé. Az idei nyarat úgy indította, hogy a Gyöngyösön megrendezett Uszonyosúszó Diákolimpia Országos Döntőjén elért kétszeres bajnoki címmel került a középpontba. 

Farkas Martin és Gyurta Dániel. Fotó: DM

A rajt és a cél

Pályafutása lakóhelyén, Tótkomlóson kezdődött, ahol a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium tanulójaként folytatta tanulmányait. Emellett nyolc felejthetetlen és későbbi pályáját meghatározó évet töltött a Tótkomlósi Úszó Egyesületben Herczeg András és Juhász Tamás edzők tehetséges növendékeként. A vásárhelyi Németh László Gimnázium nyelvi előkészítő évfolyammal működő matematika emelt óraszámú osztályába 2019-ben vették fel; eközben átigazolt a Hód Úszó Sportegyesülethez, amelynek azóta is tagja.

A komfortzónán túl

– Iskolánk egykori, ugyancsak tehetséges, kreatív és a munka világában is sikeres tanítványától, Walter Gergőtől hallottam először, a fejlődésünkhöz szükséges, hogy olykor-olykor kilépjünk a komfort zónánkból, és minden egyes kilépés a fejlődésünket szolgálja. Martin ugyancsak ezen gondolat szellemében éli mindennapjait – fogalmazott Martin méltatásában Balázs József, a Németh László Gimnázium főigazgató-helyettese.

A sportban saját döntése alapján profilt váltott, az Orosházi Városi Tenisz Klub igazolt versenyzőjeként heti rendszerességgel készül lelkesen a megmérettetésekre. Rendszeresen és sikeresen vesz részt helyi, regionális, és országos versenyeken – legyen szó úszásról, teniszről, vagy éppen atlétikáról. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában