Sorsoltak a csoportkörre

2024.06.27. 19:07

A Pick Szeged talán még sosem szerepelt ilyen erős BL-csoportban

Bivalyerős csoportba került az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A legutóbbi kölni négyes döntő három résztvevője, köztük a címvédő is érkezik majd a Pick Arénába, valamint a Kielce és a HBC Nantes is.

Becsei Dávid

Bánhidi Bence halálcsoportként jellemezte a B jelű nyolcast, amelybe az OTP Bank-Pick Szeged került.

Fotó: Karnok Csaba

Máris túl vagyunk az új Bajnokok Ligája-szezon első izgalmain, ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi székházában csütörtökön este megtartották a 2024–2025-ös idény csoportkörének sorsolását. Ami az OTP Bank-Pick Szeged ellenfeleit illeti, annál nehezebb csoportot nem igazán lehetett előzetesen elképzelni, mint amilyen nyolcasba került a komoly vérfrissítésen – új edzői stáb és kicserélődött játékoskeret – áteső Tisza-parti klub.

A szegediek elsőként rögtön megkapták a június elején Kölnben rendezett BL négyes döntő három résztvevőjét is, a negyediket csak azért nem, mert a THW Kiel a német Bundesligában csak a negyedik helyen végzett, így a második számú sorozatban az Európa-ligában indulhat majd az ősszel. Szegedre látogat tehát biztosan a dán bajnok Aalborg, a német aranyérmes Magdeburg és a BL-címvédő Barcelona is. A Plock, a Veszprém, a Fredericia és a PSG az A jelű nyolcasba kapott besorolást, így automatikusan a Pick ellenfele lett a lengyel ezüstérmes Kielce, amelynek keretében ott lesz a korábban Szegeden is közönségkedvenc Jorge Maqueda, illetve a magyar válogatott jobbátlövője, Máthé Dominik. Visszatérhet a Pick Arénába Matej Gaber is, aki ezen a nyáron nyolc év után távozott a francia Nantes-ba, amely szintén a B csoportban szerepel majd.

Az előző idényhez hasonlóan ismét megmérkőzik majd a csoportkör során a horvát RK Zagrebbel és a norvég Kolstad csapatával is az OTP Bank-Pick Szeged.

Óriási a kontraszt előzetesen a két csoport minősége között, hiszen az A jelű nyolcasban négy olyan együttes is szerepel, amely az elmúlt évben nem volt tagja az elit sorozatnak (Fredericia, Sporting, Bucuresti, Berlin), de ott található a tavalyi nullapontos Peliszter is.

– Itt minden csapat erős, de most rendesen belehúztunk, hiszen a Bajnokok Ligájában meghatározó szerepet betöltő csapatokkal kerültünk egy csoportba. Ezt nevezhetjük halálcsoportnak is, hiszen itt minden meccs nyílt lesz. Ez van, ez nem kívánságműsor, célunk a továbbjutás kiharcolása, az, hogy szerezzünk minél több győzelmet, minél több pontot. Röviden összefoglalva: izgalmas BL-szezon vár átalakuló csapatunkra – nyilatkozta a sorsolást követően Bánhidi Bence, a Szeged csapatkapitánya a klubhonlapon.

A csoportkör első fordulóját szeptember 11-12-én rendezik, a pontos sorsolás néhány nap múlva válik hivatalossá.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Orlen Wisla Plock, Veszprém, Paris Saint-Germain, Fredericia, Füchse Berlin, Sporting, Dinamo Bucuresti, Eurofarm Peliszter. 

B csoport: Aalborg, Magdeburg, Barca, Industria Kielce, OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes, RK Zagreb, Kolstad.

Minden pontért meg kell küzdeni

– Ez a csoport nagyon kemény, hiszen három csapat is szerepelt az idei Bajnokok Ligája négyes döntőben. Egy biztos, hogy minden meccsen meg kell majd küzdenünk a győzelemért, a pontszerzésért. Úgy gondolom, hogy jó csapatunk van, és képesek vagyunk bárkit legyőzni. Nagyon bízom magunkban, hiszek a minél jobb szereplésben. A szurkolóink mindig biztos támaszaink, így velük sikerül kiharcolni a továbbjutást – értékelte a sorsolást Mario Sostaric, az OTP Bank-Pick Szeged horvát válogatott jobbszélsője, a legutóbbi idény házi gólkirálya. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában