Megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek

2024.06.16. 19:52

Eriksen volt a főszereplő a dán rajton, de nem tudta megnyerni azt csapatának

Nem bírt egymással Szlovénia és Dánia a labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának első meccsén.

Kvanduk Bence

Eriksen tréfálta meg Oblakot, de ez kevés volt

Fotó: AFP

Három évvel azt követően, hogy a dánok Európa-bajnoki nyitányán Christian Eriksen életéért kellett küzdenie az egészségügyi személyzetnek, a középpályás most Szlovénia ellen kezdőként futott ki hazája első idei Eb-meccsén. Sőt, nem csak, hogy kezdett, de főszereplővé is tette magát. A 17. percben ő szerezte a lüktető mérkőzés első gólját. Egy gyors bedobást követően Wind sarkalta elé a labdát, s nem habozott, kilőtte 13 méterről a bal alsót.

Ugyan a szlovénoknak is lehettek volna komoly lehetőségeik, az utolsó passzba, vagy épp a labdaátvételbe rendre hiba csúszott a szünetig. Közben Erkisen előtt két komoly esély is adódott, hogy eldöntse a meccset, de hősiesen védekezett a rivális. 

A fordulás után már sikerült összehozni az egyenlítést Szlovéniának, Janza 18 méterről vágta a kapuba a kicsúsztatott szögletet. Mindkét együttesben benne volt egy második gól, de azt már nem sikerült összehozni.

Labdarúgó Európa-bajnokság 
C csoport, 1. forduló.
SZLOVÉNIA–DÁNIA 1–1 (0–1)
Stuttgart, MHPArena, 54 000 néző. Vezette: Sandro Schärer (svájci). 
SZLOVÉNIA: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 67.), Gnezda Cerin, Elsnik (Gorenc Stankovic, 76.), Mlakar (Celar, 76.) – Sporar (Brekalo, 90+4.), Sesko (Kurtic, 90+4.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek. 
DÁNIA: Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Bah, Hjulmand (Delaney, 89.), Hojbjerg (Norgaard, 83.), Kristiansen (Maehle, 79.) – Eriksen – Wind (Dolberg, 83.), Hojlund (Poulsen, 83.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gólszerzők: Janza (77.), ill. Eriksen (17.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában