Budibüfé – március eleje óta keresik az üzemeltetőt

2024.06.28. 20:00

Nyilvános WC is lesz a Kossuth téri kávézó

Budibüféként emlegetik a vásárhelyiek az új Kossuth téri kávézót. Mostanra kiderült, hogy tulajdonképpen tényleg az, mert részben nyilvános WC, részben pedig kávézó lesz, utóbbiban mindössze 5-en tudnak leülni egyszerre.

Kovács Erika

Olvasóink a kávézó építésekor gyakran mondogatták, hogy olyan a kinézete a kis épületnek, mintha nyilvános WC-nek épülne. Mára kiderült, tulajdonképpen tényleg az, ugyanis félig nyilvános WC lesz, bár eddig nem így kommunikálta a városvezetés.

A Kossuth téri pavilon elöl kávézó, hátul nyilvános WC. Fotó: Kovács Erika
A Kossuth téri pavilon elöl kávézó, hátul nyilvános WC. Fotó: Kovács Erika

A Saci büféről már nem beszél senki

A Kossuth téri majolikacsempés nyilvános WC bontását, a kávézó építését botrányok övezték, erről többször is beszámoltunk. Eredetileg azért építtette az önkormányzat, hogy a Saci büfé ne zavarja az Oldalkosár utcaiak nyugalmát. Mára elkészült a pavilon. Hogy ki lesz az üzemeltető, még nem tudni.

A város honlapjának „Önkormányzati beszerzések” fülében először március 5-én hirdettek beszerzési eljárást „Kossuth téri kávézó üzemeltetése” címmel. Valószínűleg senki nem jelentkezett, mert ugyanezt a beszerzési eljárást március 19-én is kiírták, amire március 28-ig várták a jelentkezéseket.

A pavilon kávézó 48 millióba került

Rákérdeztünk az önkormányzatnál, végül ki nyerte el az üzemeltetést. Válaszként egy linket kaptunk, ami a városi honlapon a „Pályázati felhívás – a Kossuth téri kávézó bérletére és üzemeltetésére” című felhívásra vezetett. Ezt a pályázati felhívást hiába kerestük az önkormányzati beszerzések között, nem ott található. Akkor leli meg az ember, ha konkrétan beírja a keresőbe. A pályázat tartalma is más, mint a korábbiaké.

Eszerint a nem egészen 50 négyzetméteres épület, ami bruttó 48,52 millió forintjába került a városnak, azt a célt szolgálja, „hogy Hódmezővásárhely központjában a helyi lakosok és a városba látogató személyek megfelelő színvonalú kávézó, illetve büfészolgáltatást vehessenek igénybe.”. 300 méteres körben egyébként több igényes hely is található, ahol kávézhatnak az emberek.

A vendégtér 9,96 négyzetméteres

A pályázatból kiderül, az épület bérbevevőjének nyilvános WC-t is kell üzemeltetnie, amiért pénzt nem szedhet, de kötelező lesz takarítania. A már bebútorozott kávézórészben a vendégtér, a bárki által megtekinthető alaprajz szerint, mindössze 9,96 négyzetméter, ahol csak 5 szék fér el.

Az önkormányzat előírja a nyitvatartási időt is, ami hétfőtől csütörtökig 10-22 óráig, pénteken és szombaton pedig hajnali 2-ig tart. Teraszt szezonálisan kell üzemeltetni, és feltétel a „jogszabály által biztosított időponttól alkoholtartalmú termékek napi árusítása” is. Az üzemeltetéshez szükséges működési engedélyt a nyertes pályázónak kell majd beszereznie. 

Július 1-jén délig még bárki beadhatja a pályázatát, aki lát fantáziát és hasznot a nyilvános WC és kávézó üzemeltetésében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában