A közgyűlés 300 ezer forintos keretösszeget határozott meg

2024.06.30. 18:04

Idén is kapnak jutalmat a jól tanuló roma diákok

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere rosszul emlékszik, ugyanis tavaly is összességében 300 ezer forinttal támogatta a közgyűlés a Hódmezővásárhely Városért Közalapítványon keresztül a jól tanuló roma diákokat, nem 200 ezer forinttal. A csütörtöki közgyűlésen az idei évre is 300 ezer forintot szavaztak meg.

Kovács Erika

A csütörtöki közgyűlésen az idei évre is 300 ezer forintot szavaztak meg.

Fotó: Török János / Archív fotó

A vásárhelyi közgyűlés tavaly döntött a jól tanuló, legalább 3,8-as eredményt elérő diákok jutalmazásáról. Feltétel volt az is, hogy a diákoknak ne legyen igazolatlan hiányzásuk. 2023 nyarán a közgyűlés elé valóban olyan előterjesztés került, ami eredetileg 200 ezer forintos jutalomkeretet tartalmazott, azonban azt az oktatási bizottság javaslatára 300 ezer forintra emelték. Az elmúlt évben 13 diák indult a pályázaton, közülük 11-en kaptak jutalmat a Cigány Nemzetiségi Tanács javaslata alapján. A 300 ezer forintos keretösszeget a diákok tanulmányi eredménye alapján osztották el. A pénzből tanszereket vásárolhattak egy, az önkormányzat által kijelölt vásárhelyi papír-írószer boltban. 

Feltétel lesz a 3,8-as tanulmányi eredmény és hogy nem volt a diákoknak igazolatlan hiányzásuk sem. 
Fotó: Shutterstock /Illusztráció

A közgyűlés idén is 300 ezer forintos keretösszegről döntött. 

Márki-Zay Péter polgármester a közgyűlésen reményét fejezte ki, hogy az idén a tavalyinál több roma diák felel meg a jutalom kritériumainak. A díjazott diákokra a Cigány Nemzetiségi Tanács tesz majd javaslatot. A feltételek változatlanok, a roma származás, a legalább 3,8-as tanulmányi eredmény, az igazolatlan hiányzás pedig kizáró ok. A közgyűlés egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában