Hazugságok

2024.06.27. 08:48

Nonszensz vádat fogalmazott meg az amerikai külügyminiszter Magyarországgal szemben

Szijjártó Péter bejegyzése szerint Antony Blinken a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát hazánkkal szemben, mondván, a tisztségviselők antiszemita retorikát használnak.

MW

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere

Forrás: Anadolu via AFP

Fotó: Celal Gunes

„Nonszensz vádat fogalmazott meg” Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere Magyarországgal szemben – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint Antony Blinken most a vallásszabadság kapcsán fogalmazott meg kritikát Magyarországgal szemben, mondván, hogy a tisztségviselők antiszemita retorikát használnak.

Különösen nonszensz ez a vád egy olyan ország külügyminiszterétől, ahol az elmúlt időszakban kirívóan megemelkedett a zsidó emberekkel szembeni félelemkeltő támadások száma és ahol az egyetemeken antiszemita lázadásokra került sor

– fogalmazott a tárcavezető.

Mindeközben Izrael futballválogatottja és klubcsapatai a következő szezonban újra Magyarországon játsszák mérkőzéseiket, mert nálunk biztonságban érzik magukat – írta Szijjártó Péter.

Menczer Tamás: Joe Biden és emberei úgy gondolják, hogy ők a világ ítélői

A Fidesz– KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán fejtette ki véleményét Antony Blinken, amerikai külügyminiszter Magyarországot antiszemitizmussal vádoló megnyilvánulásáról. 

„Joe Biden és emberei úgy gondolják, hogy ők a világ ítélői, majd ők megmondják, hogy ki viselkedik rendesen és ki nem” – emelte ki Menczer Tamás, aki posztjában hosszan részletezte, mennyi atrocitás érte Amerikában a zsidó vallású embereket.

Végezetül a kommunikációs igazgató felidézte az izraeli külügyminiszter legutóbbi beszédét hazánkkal kapcsolatban: „Magyarország fellépése az antiszemitizmus ellen példamutató. Azt kívánom, hogy bárcsak Nyugat-Európában és a világ többi részén is látnák azt a harcot, amelyet ez az ország vív az antiszemitizmussal szemben" – olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában