Helyi sport

2007.12.14. 21:12

Csalódottak csatája

Az oroszoktól elszenvedett negyeddöntős vereség (35–36) után ma már az 5–8. helyért lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. Az ellenfél 12.30-kor a hazai francia alakulat lesz.

Hogy mi a közös a magyar és a francia női kézilabda-válogatottban? A válasz egyszerű: mindkét együttes kezében ott volt a Franciaországban zajló világbajnokság negyeddöntőjében a továbbjutás lehetősége. De mindkettő elszalasztotta a győzelmet. A mieink az első félidő közepén hattal (17–11) is vezettek, aztán öt perc múlva már az oroszoknál volt az előny. De a második harminc percben is végig a magyar csapat állt jobban – egészen a hajráig. A franciák pedig már héttel (29. perc: 14–7) elmentek a románoktól, ám kétszeri hosszabbítás után 34–31-re kikaptak.

Ha lehet csalódott csapatokról beszélni, akkor ez a két válogatott az. Az azonban feldobhatja őket – és elsősorban a magyarokat –, hogy a korai meccsidőpont ellenére (kezdés: ma, 12.30) valószínűsíthető a telt ház a párizsi Bercy-sportpalotában. Nem mellékesen pedig a győztes az ötödik helyért még legalább emberi időpontban, 11.30-kor lép pályára vasárnap. Nem úgy a vesztes: a hetedik pozícióért reggel 9 órakor csúcsteljesítményt nyújtani ennyi mérkőzés után borzasztó nehéz lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában