Férfi kézilabda

21 órája

Nem szórakozásból utazik a Pick Szeged Barcelonába

A modern kézilabda fellegvárában folytatják. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata csütörtökön 20.45-től (élő: Sport1) a Barcelona vendége lesz a Bajnokok Ligája B csoportjának a második fordulójában.

Becsei Dávid

A Pick Szeged Magdeburg elleni BL-nyitányon hét gólt dobott Mario Sostaric.

Fotó: Karnok Csaba

Nehéz annál jobban kezdeni egy Bajnokok Ligája-szezont, mint ahogyan azt tette a Pick Szeged az elmúlt héten a Magdeburg ellen a Pick Aréna közönsége előtt. Már hét góllal is vezettek a 2023-as BL-győztes ellen, végül 31–29-re nyertek. Ezt követően nehezebb folytatást sem képzelhetnének el maguknak Mikler Rolandék, hiszen a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes, címvédő Barcelona otthonában lépnek pályára.

Pick Szeged, Barcelona, kézilabda, Bajnokok Ligája
A Pick Szeged védelme Kalarassal és Mackovsekkel parádésan működött a Magdeburg ellen.
Fotó: Karnok Csaba

Nehéz lesz

– Idegenben valószínűleg nincs nehezebb ellenfél a Barcánál, de nem szórakozásból utazunk el a mérkőzést. Minden megteszünk majd, hogy nyomást helyezzünk a hazaiakra. Ha nem ez lesz a legjobb napjuk, akkor akár valami jót is kihozhatunk ebből a találkozóból. Ami a taktikát illeti, a legfontosabb, hogy jól rendeződjünk vissza támadásból védekezésbe – jegyezte meg az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) oldalán Michael Apelgren, a Pick Szeged vezetőedzője.

Minimális változás

A katalán sztárcsapat játékoskerete egy helyen változott a nyáron. A 11. BL-siker után a brazil válogatott Haniel Langaro a Dinamo Bucurestihez igazolt, míg a 23 éves Juan Palominót visszahívták, ugyanis az elmúlt idényt az Ademar Leónnál töltötte.

A Barca Norvégiában indította a szezont a BL-ben. Kiegyensúlyozott mérkőzésen, végig vezetve nyertek 35–30-ra. A legeredményesebb játékosuk a napokban a Veszprémmel hírbe hozott Dika Mem volt hét találattal. A spanyol bajnokság küzdelmei az elmúlt hétvégén kezdődtek meg, a Bada Huescát 39–30-ra győzte le Carlos Ortega csapata hazai környezetben.

Változatlan a Pick Szeged felállása

Ami pedig az OTP Bank-Pick Szegedet illeti, szerdán délben az utolsó haza edzést követően ugyanazzal a tizenhat játékossal utazott el a szakmai stáb, akik a Magdeburg ellen győzelemre vezették a kékeket. Eddig huszonkét alkalommal találkozott egymással a Barcelona és a Szeged a Bajnokok Ligájában. A Tisza-partiak ötször, a katalánok pedig tizenhétszer nyertek eddig ebben a párharcban.

A Kolstad–Barcelona mérkőzés összefoglalója:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában