Helyi sport

2021.11.27. 12:13

Utoljára otthon a Makó

Két forduló maradt hátra a labdarúgó NB III. Közép csoportjának őszi szezonjából. A bajnokság 19. körében mindkét Csongrád-Csanád megyei csapat itthon játszik, a Makó FC 2021-ben utoljára teszi mindezt vasárnap 13 órától a Balassagyarmat ellen.

Tóth Alex

A Makóra az 5. helyen álló Ba­­lassagyarmat, míg a Hódmezővásárhelyi FC-re a sereghajtó, eddig mindössze egy győzelmet szerző Mohács csapata vár ellenfélként a labdarúgó NB III. Közép csoportjának idei utolsó előtti, 19. fordulójában. Mindkét mérkőzést vasárnap 13 órától rendezik, és megyénk két csapatának vezetőedzője egyaránt abban bízik, hogy három ponttal a zsebben fordulhatnak rá az idei év utolsó körére.

– Remélem, hogy minél többen kilátogatnak, és tudunk mu­­tatni végre hazai pályán egy igazán jó játékot egy rangadón is. Ezzel egyelőre még adósak va­­gyunk, de úgy érzem, ha si­kerülne, akkor nagyszerűen zárhatnánk le ennek a csodás őszi félévnek a hazai részét – kezdte várakozásait a Makó FC trénere, Siha Zsolt. Ahogyan kiemelte, komoly ellenfél látogat a makói pályára: az idegenben kifejezetten erős alakulatnak számító Balassagyarmat eddigi 18 mérkőzéséből 10-et megnyert, 3-szor játszott döntetlent, és 5-ször ka­pott ki, ezzel pedig a tabella 5. helyén áll.

Megörvendeztetnék a szurkolóikat. A zöld mezes Makó FC jó játékkal zárná a 2021-es hazai mérkőzéseinek sorát. Fotó: Makovics Kornél/MW

– Ha csak a játékoskereteket nézzük, akkor a Balassagyarmat egyénileg az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat, amelynek célja egyértelműen a feljutás volt az idény elején. Úgy gondolom, hogy ez valamelyest már változhatott náluk, de mindenképpen nehéz meccsre számítok – fogalmazott Siha Zsolt.

Koncz Zsolt csapatára, a Hódmezővásárhelyi FC-re a tabella alapján valamelyest egyszerűbb forduló vár.

A HFC azt a Mohácsot fogadja vasárnap 13 órától a Városi Stadionban, amely mindössze egy győzelmet ért el eddig, ezenkívül 4 iksz és 13 vereség áll a neve mellett.

– Nem azt mondanám, hogy a kötelezőt hoznánk, hanem in­kább úgy fogalmaznék, hogy a három pontot szeretnénk itt­hon tartani. Úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő két ha­­zai meccsen ha nyernénk, azzal tudnánk stabilizálni a helyünket a középmezőny él­bolyához. Pont emiatt ez a két meccs számunkra élet-halál harc, amelyeken megmutathatjuk, hogy milyen tartása van a csapatnak, és milyen egyéniségekből áll az együttes. Itt megmutatkozhat, ki milyen ka­­rakter a pályán – mondta a vásárhelyiek mestere, majd hozzátette: a múltból nem él­­nek meg, a jelen van és a jö­­vő, ennek tudatában lépnek pályára a következő két bajnoki mérkőzésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában