Őszi mulatság

2 órája

Szüreti felvonulás és bál Pusztaszeren – Galéria

Őszi mulatságot tartottak Pusztaszeren. A szombat a hagyományos szüreti lovaskocsis felvonulásé és bálé volt.

Imre Péter Géza

Az általános iskola előtti sportpályánál gyülekeztek szombaton a lovaskocsik és azok a pusztaszeriek, aki szerettek volna valamelyik kocsira felkapaszkodva részt venni a felvonuláson. Nem mindenkinek sikerült, az indulás után hárman szomorúan ballagtak, egyik járgányra sem fértek fel.

szüreti felvonulás, Pusztaszer, lovaskocsi
Idén 15 lovaskocsiból állt a szüreti felvonuláson a díszes menet. Fotó: Imre Péter

A gyülekező után a 15 lovaskocsiból – akadt közte muzsikus fogat is, a rajta ülők gondoskodtak a zenéről, a jó hangulatról – álló menet a Kossuth utcára kanyarodott ki, majd később Munkástelep felé vette az irányt, onnan visszatérve a Szentháromság-templom az utolsó állomás – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől. Az eseményen, a szervezőket is erősítve, a június 9-én megválasztott új faluvezető, Ocskó-Almási Anita is részt vett.

Pusztaszeren az esti szüreti bál bevételét hagyományosan jótékony célra ajánlják fel, az iskola tanulóira, a gyerekekre fordítják. A vacsora előtt Dombovári Dóra és Faragó Sándor retró zenés műsora szórakoztatja a megjelenteket, később a fergeteges hangulatról a Hegedűs Fivérek gondoskodnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában